Νέα στοιχεία για το Trinity και το ηλεκτρικό μέλλον της VW


H Volkswagen, βάσει του προγράμματος Trinity, σκοπεύει να δημιουργήσει μια νέα γενιά αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων, μεταξύ των οποίων και έναν τράκτορα, τα οποία δεν θα είναι μόνο τεχνολογικά προηγμένα αλλά θα φέρουν νέα δεδομένα και στον τομέα της κατασκευής τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 26/3/2021

Ο κ. Herbert Diess, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Volkswagen, ανήρτησε στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης νέα σκίτσα που αφορούν στο «Πρόγραμμα Trinity», από το οποίο θα προέλθουν τα επόμενης γενιάς αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα του γερμανικού Ομίλου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το πρώτο όχημα που θα προέλθει από αυτό το πρόγραμμα αναμένεται να παρουσιαστεί το 2026 και θα πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο sedan.

Όμως, δεν θα αφορά μόνο σε επιβατικά οχήματα αλλά θα επεκταθεί και σε άλλου είδους οχήματα όπως τη δημιουργία ενός τράκτορα αυτής της τεχνολογίας, για παράδειγμα.

Στην ανάρτηση του κ. Diess διαβάζουμε: «Το μέλλον θα είναι ηλεκτρικό, ψηφιακό και αυτόνομο (σημ.: αυτόνομη οδήγηση). Αυτά, μας ανοίγουν νέες ευκαιρίες στον τομέα της σχεδίασης και επιτρέπουν ακόμη μεγαλύτερη διαφοροποίηση. Ο Klaus Zyclora, ο επικεφαλής Σχεδιασμού του Ομίλου που έχει έδρα στο Πότσδαμ, μου έδειξε μαζί με τους συνεργάτες του πώς θα αντιμετωπίσουμε τον ανταγωνισμό από νεοφυείς εταιρείες όπως η Xpeng, η NIO και η Lucid & Co.

»Τα σχέδια αφορούν σε αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής, σε sports cars, σε πολυτελή οχήματα, σε μοτοσυκλέτες και σε τράκτορες. Μεγάλη ποικιλία, μεγάλη αποστολή! Το “Πρόγραμμα Trinity” θα αλλάξει ξανά το σχεδιαστικό στυλ της Volkswagen, θα επικεντρωθεί ακόμη περισσότερο στο εσωτερικό των οχημάτων, όπου οι επιβάτες θα περνούν τον χρόνο τους, θα εργάζονται, θα παίζουν, θα τρώνε και θα διαβιούν κατά τη μετακίνησή τους, όταν θα επιτραπεί η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4».

Ο κ. Diess δεν ανέφερε λεπτομέρειες για τον αμιγώς ηλεκτροκίνητο τράκτορα ο οποίος στα σκίτσα φέρει το εμπορικό σήμα της MAN. Το πρόγραμμα «Trinity» δεν θα αφορά μόνο στα αυτοκίνητα και πώς αυτά θα δείχνουν ή θα είναι διαμορφωμένα στο εσωτερικό τους, αλλά θα αλλάξει και τη διαδικασία εξέλιξης και παραγωγής ενός οχήματος.

Για τον λόγο αυτό θα δημιουργηθεί μια καινούργια πλατφόρμα για αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα η οποία θα επιτρέπει την ολοκλήρωση ενός αυτοκινήτου σε δέκα ώρες, χρόνος σημαντικά μικρότερος από αυτόν που απαιτείται σήμερα (π.χ. ένα συμβατικής τεχνολογίας Golf χρειάζεται περίπου 20 ώρες για να ολοκληρωθεί). Χάρη σε αυτή θα μειωθεί το κόστος παραγωγής, συνεπώς και η τιμή απόκτησης του οχήματος σε σχέση με ό,τι ισχύει τώρα. 

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.