Νέα στρατηγική στα SUV η Mitsubishi


Η ιαπωνική εταιρία σκοπεύει την μεγάλη της ανάκαμψη στην Ευρώπη από τις αρχές της δεκαετίας με αρωγό τις Renault και Nissan.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/5/2019

Οι Ιάπωνες γνωρίζουν πολύ καλά πως η ευρωπαϊκή αγορά χτίζεται γύρω από τα SUV και τα απαραίτητα ηλεκτροϋβριδικά μοντέλα. Κάπως έτσι η νέα της γκάμα στα SUV θα βασιστεί γύρω από τρία υπάρχοντα μοντέλα: τα ASC, Outlander και Eclipse Cross. Μόνο που αυτά θα έχουν από το 2020 μια ξεκάθαρη απόσταση μεταξύ τους και θα βασίζονται σε πλατφόρμες και μηχανικά μέρη των δύο συμμάχων (Renault και Nissan).

Η απόσταση μεταξύ των μοντέλων θα στοιχειοθετείται τόσο από την διαφορά μήκους (περίπου στα 200 mm) όσο και από την τιμή πώλησης. Βασικά η Mitsubishi θα χτίσει μια πιο ξεκάθαρη γκάμα στα SUV όπως έχει η Nissan με τα Juke, Qashqai και X-Trail. Κοινός παρονομαστής η πολύ μεγάλη παράδοση που έχουν οι Γιαπωνέζοι (ποιος ξεχνά τα Pajero ή Terrano;) στα 4x4 μοντέλα.

Το επόμενο Outlander θα πωλείται φυσικά στην δημοφιλή του plug-in υβριδική έκδοση, αλλά και σε βενζίνης, και σε ντίζελ. Το Eclipse Cross θα διαθέτει επίσης PHEV έκδοση ενώ το νέο ASX θα έχει και καθαρά ηλεκτρική έκδοση. Πέρα από τα SUV η Mitsubishi θα λανσάρει τη νέα γενιά του Space Star που θα έχει ήπια υβριδική τεχνολογία και λύσεις που θα προέρχονται από τα Clio και Micra, δίχως να αποκλείεται μια ηλεκτρική έκδοση.