Νέα συλλεκτική έκδοση για το Toyota GR Yaris με... άρωμα WRC - Η τιμή της στη Γερμανία (photos)


H Toyota γιορτάζει την κατάκτηση του 3ου συνεχόμενου πρωταθλήματος κατασκευαστών στο WRC με μια ειδική έκδοση του GR Yaris.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: TOYOTA MEDIA GERMANY
  • 29/11/2023

Στο φετινό Ράλλυ Χιλής, η Toyota «σφράγισε» την κατάκτηση του τίτλου στους κατασκευαστές, πετυχαίνοντας 3-peat για πρώτη φορά στην ιστορία της στο WRC.

Για να γιορτάσει τα τρία σερί πρωταθλήματα, η ιαπωνική φίρμα αποφάσισε να λανσάρει μια ειδική, περιορισμένη, έκδοση του GR Yaris, με το οποίο ο Kalle Rovanpera κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του. Η αφιερωματική έκδοση θα παραχθεί σε 300 αντίτυπα και οι ενδιαφερόμενοι για να την αποκτήσουν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διαδικτυακά στην ιστοσελίδα της Toyota Γερμανίας.

Κάτω από το καπό του ξεχωριστού GR Yaris βρίσκεται ο 3κύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας 1,6 L που αποδίδει 261 PS και 360 Nm, ενώ το σύστημα τετρακίνησης GR-FOUR κατανέμει τη ροπή στους δύο άξονες ανάλογα με τις απαιτήσεις που υπάρχουν ανά πάσα στιγμή.

Το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού και σε συνδυασμό με το πακέτο «High Performance» εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση. Ως αποτέλεσμα, τα 0-100 km/h έρχονται σε 5,5 sec. Επιπλέον, το setup του αυτοκινήτου αξιοποιεί την εμπειρία της Toyota Gazoo Racing στο WRC, με αποτέλεσμα η οδηγική απόλαυση να είναι εξασφαλισμένη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Toyota Γερμανίας, λεπτομέρειες για το setup δεν μπορούν να γνωστοποιηθούν αυτή τη στιγμή, αλλά θα μαθευτούν εγκαίρως πριν αρχίσουν οι παραδόσεις των αντιγράφων, στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού. Άλλωστε, η παραγωγή των βαμμένων σε GR χρώμα κόκκινο ή λευκό μονάδων θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Εξωτερικά, η ειδική έκδοση έχει αποκλειστικές σχεδιαστικές πινελιές. Διαθέτει σφυρήλατες 10άκτινες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, κόκκινες δαγκάνες φρένων για τους δίσκους 365 mm, επιπρόσθετες εισαγωγές αέρα για την ψύξη του συστήματος πέδησης και ελαφριά οροφή από πεπιεσμένο carbon για τη μείωση του βάρους.

Η Toyota Γερμανίας εκτιμά ότι η ζήτηση για τη νέα έκδοση θα ξεπεράσει την προσφορά των 300 αντιγράφων που θα κατασκευαστούν και γι’ αυτό καλεί τους ενδιαφερόμενους να εγγραφούν στην ειδική σελίδα που έχει δημιουργήσει, από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου 2023. Η τιμή της ορίζεται στις 42.490 € στη Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Test Drive: Toyota GR Yaris - Δοκιμάζουμε στην Ελλάδα το θρυλικό hot hatch

Ακραίο Toyota GR Yaris με 740 ίππους! Βελτιωτής «ξεζουμίζει» το τρικύλινδρο μοτέρ

Ο πρόεδρος της Gazoo Racing οραματίζεται την αναβίωση του Toyota Starlet