Νέες πινακίδες full matrix στους δρόμους της Αττικής (photos)


H Περιφέρεια Αττική αντικαθιστά τις παλιές ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων με νέας τεχνολογίας.

  • 26/8/2022

Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής γνωστοποίησε ότι προχωρά κανονικά το πρόγραμμα για την αντικατάσταση όλων των παλιών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων σε κεντρικούς δρόμους της αρμοδιότητάς της, με νέας τεχνολογίας full matrix.

Ήδη έχουν αντικατασταθεί οι 7 από τις συνολικά 24 παλαιού τύπου πινακίδες προσφέροντας στους οδηγούς ευκρινέστερη εικόνα και διευκολύνοντας παράλληλα την ενημέρωσή τους. Οι νέες πινακίδες έχουν δυνατότητα προβολής εικόνας και καταναλώνουν 60% λιγότερη ενέργεια, ενημερώνουν διαρκώς τους χρήστες για τους χρόνους των διαδρομών, ενώ διαθέτουν σύγχρονες δυνατότητες άμεσης και περιεκτικότερης ενημέρωσης για έκτακτα συμβάντα, μηνύματα πολιτικής προστασίας, οδικής ασφάλειας κ.τ.λ.

Τα μηνύματα των πινακίδων για τυχόν έκτακτα συμβάντα στο οδικό δίκτυο ανανεώνονται διαρκώς από το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και για τους χρόνους των διαδρομών, οι οποίοι προκύπτουν από την επεξεργασία των κυκλοφοριακών δεδομένων που λαμβάνουν οι 1000 αισθητήρες μέτρησης της κυκλοφορίας που βρίσκονται στις κεντρικές οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου.

Με αυτό τον τρόπο, οι οδηγοί έχουν στη διάθεσή τους ένα χρήσιμο εργαλείο, καθώς ενημερώνονται άμεσα για τυχόν καθυστερήσεις στη διαδρομή τους και αξιοποιώντας την πληροφορία έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν κάποια εναλλακτική διαδρομή προς εξοικονόμηση χρόνου.

«Με στρατηγικό στόχο την ασφάλεια του οδικού δικτύου, ενισχύουμε την επικοινωνία με τους χρήστες του. Με τις νέας τεχνολογίας πινακίδες, οδηγοί και πεζοί, αποκτούν πιο άμεση και περιεκτικότερη ενημέρωση για τις μετακινήσεις τους. Είναι αδιαμφισβήτητα ένα χρήσιμο εργαλείο, το οποίο σε συνδυασμό με την λειτουργία του τετραψήφιου νούμερου αναφοράς προβλημάτων το 1544, αποτελούν το “άγρυπνο μάτι” της Περιφέρειας Αττικής για την προάσπιση της οδικής ασφάλειας στην Αττική μας», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης κ. Γ. Πατούλης.