Νέο Defender 75th Limited Edition για τα 75 χρόνια της Land Rover (video-photos)


Η Land Rover συμπληρώνει 75 χρόνια ζωής το 2023 και… άρχισε τους εορτασμούς με ειδική, επετειακή, έκδοση του Defender

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: LAND ROVER
  • 14/9/2022

Το 1948, η Land Rover Series I παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Άμστερνταμ. Το 2023 η Land Rover συμπληρώνει 75 χρόνια «ζωής» και γιορτάζει ήδη από τώρα τη χρονιά-ορόσημο, με την παρουσίαση του νέουDefender 75th Limited Edition.

Η επετειακή έκδοση θα είναι διαθέσιμη στις σειρές 90 και 110 του Defender και για να ξεχωρίσει από το Defender HSE, στο οποίο βασίζεται, χρησιμοποιείται ειδική πράσινη βαφή «Grasmere Green», τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Σε αυτό το χρώμα είναι βαμμένες και οι ζάντες 20 ιντσών της έκδοσης, που φορά λάστιχα off road.

Τα υπόλοιπα στοιχεία που διαφοροποιούν την περιορισμένη έκδοση από τις υπόλοιπες, είναι η επιγραφή «75 Years» στο πίσω μέρος, οι βαμμένοι σε ασημί χρώμα προφυλακτήρες και τα φιμέ τζάμια, που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου.

Ο διακριτός, εορταστικός, χαρακτήρας συνεχίζεται και στο εσωτερικό. Το ταμπλό «φιλοξενεί» την επιγραφή «75 Years» χαραγμένη με laser, τα καθίσματα είναι διακοσμημένα σε ειδικό μαύρο χρώμα, ενώ η κεντρική κονσόλα χρησιμοποιεί το ύφασμα «Robustec» της Land Rover. Πολλά από τα εσωτερικά φινιρίσματα είναι βαμμένα στο ειδικό πράσινο χρώμα του αμαξώματος.

Όλα τα μοντέλα 75th Limited Edition διαθέτουν αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή ή την επιλογή συρόμενης πανοραμικής οροφής, ενώ το επίπεδο εξοπλισμού είναι πλουσιότατο, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, θερμαινόμενο τιμόνι, σύστημα κλιματισμού τριών ζωνών, θερμαινόμενα ηλεκτρικά καθίσματα οδηγού και συνοδηγού που ρυθμίζονται σε 14 κατευθύνσεις.

Από τη στιγμή που βασίζεται στο HSE, διαθέσιμα είναι ακόμα το σύστημα infotainment Pivi Pro 11,4 ιντσών, 3D surround camera, φώτα Matrix LED, δυνατότητα ασύρματης φόρτισης συσκευών, head-up display και αερανάρτηση.

Το εορταστικό Defender θα είναι διαθέσιμο με τον υβριδικό PHEV κινητήρα P400e (αποκλειστικά στη σειρά 110), που αποδίδει 404 PS και 640 Nm, αλλά και τους κινητήρες βενζίνης και ντίζελP400 και D300, αμφότεροι σε ήπια υβριδική έκδοση. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς από ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων.

Τέλος, επετειακά προϊόντα δημιουργήθηκαν και στη Lifestyle Collection της εταιρίας, η οποία «μοιράζεται» το χρώμα Grasmere Green και διαθέτει μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου ενός μινιμαλιστικού ρολογιού με δύο λουράκια, ενός σακιδίου πλάτης και ρούχων με ειδικές «επιγραφές» 75 Years.

Δείτε το εξωτερικό και το εσωτερικό του νέου επετειακού Defender στα παρακάτω video που δημοσίευσε η Land Rover: