Νέο ελαστικό Michelin Pilot Sport CUP2 Connect


Ταχύτερο, με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και 100% συμβατό με το σύστημα Track Connect, έρχεται το νέο ελαστικό της Michelin, Pilot Sport Cup2 Connect.

  • 23/7/2021

Το νέο ελαστικό Michelin Pilot Sport Cup2 Connect έχει σχεδιαστεί με ενσωματωμένη υποδοχή αισθητήρα, γεγονός που το καθιστά, το πρώτο ελαστικό 100% συμβατό με το σύστημα Michelin Track Connect στην αγορά.

Στη συνέχεια, οι χρήστες πρέπει απλώς να τοποθετήσουν τους αισθητήρες Michelin Track Connect, για να επωφεληθούν από τις πολλαπλές λειτουργίες του συστήματος και για να βελτιστοποιήσουν ακόμη περισσότερο τις επιδόσεις τους, κατά τη διάρκεια των track days. Σχεδιασμένο 80% για χρήση σε πίστα και 20% σε δρόμο, το ελαστικό Michelin Pilot Sport Cup2 Connect παραμένει ευέλικτο για καθημερινή χρήση, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει υψηλές επιδόσεις στην πίστα.

Νέα αρχιτεκτονική δομή για περισσότερη σταθερότητα και ασφάλεια

Το νέο ελαστικό Michelin Pilot Sport Cup2 Connect συνδυάζει στη δομή του, δύο λινά από πολυεστέρα, δύο χαλύβδινα μεταλλικά λινά και ένα λινό από πολυαμίδιο, προσφέροντας μια εξαιρετική εμπειρία οδήγησης και κορυφαίες επιδόσεις. Επίσης, ενσωματώνει πολλές προηγμένες τεχνολογίες όπως: νέα κυματοειδής αρχιτεκτονική δομή με κυματοειδή διάταξη των λινών πέλματος με αντίστοιχη τοποθέτηση γόμας κάτω από τη μεταλλική δομή, που μειώνει το χρόνο απόκρισης και αυξάνει την αίσθηση σπορ οδήγησης, πίσω από το τιμόνι.

Τεχνολογία Dynamic Response: Mια υβριδική ζώνη αραμίδης και νάιλον που εξασφαλίζει τον απόλυτο έλεγχο και την καλή συμπεριφορά των ελαστικών σε μεγάλες καταπονήσεις. Αυτή η ζώνη, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το πέλμα, είναι πολύ ανθεκτική και παράλληλα ελαφριά. Έτσι, σε αντιστοιχία βάρους, ο συνδυασμός αραμίδης και νάιλον είναι πέντε φορές πιο ανθεκτικός από το χάλυβα.

Αυτές οι τεχνικές βελτιώσεις επιτρέπουν υψηλότερη ταχύτητα στις στροφές και εξαιρετική σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Επίσης, προσφέρουν καλύτερους χρόνους γύρων και περισσότερη ασφάλεια στην πίστα και στο δρόμο.

Νέο πέλμα για καλύτερο έλεγχο και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

•             Τεχνολογία Bi-Compound: Tο ασύμμετρο και μη κατευθυντικό σχέδιο πέλματος του ελαστικού Michelin Pilot Sport Cup2 Connect χρησιμοποιεί την τεχνολογία «Bi-Compound». Στην εξωτερική πλευρά διαθέτει ένα ειδικό ελαστομερές, του οποίου η ακαμψία προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση στο στεγνό οδόστρωμα, ιδιαίτερα σε κλειστές στροφές, ενώ στην εσωτερική πλευρά διαθέτει ένα πιο πυκνό ελαστομερές που βελτιώνει τον έλεγχο κατεύθυνσης και προσφέρει ακρίβεια.

•             Υψηλή Μοριακή Αλυσίδα: Το ελαστικό Michelin Pilot Sport Cup2 Connect επωφελείται από νέο μείγμα γόμας με «λειτουργικά ελαστομερή», που επιτρέπουν τη δημιουργία ενός πιο ομοιογενούς υλικού και καλύτερη αντίσταση στην κύλιση (ενεργειακή αποτελεσματικότητα) αλλά και μεγαλύτερη πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα, χάρη στο υψηλό ποσοστό πυριτίου.

•             Τεχνολογία Track longevity 2.0: Ο ενισχυμένος εξωτερικός ώμος κάνει το ελαστικό πιο ανθεκτικό στη φθορά και αυξάνει τις επιδόσεις και τη διάρκεια ζωής του στην πίστα.

Διαθέσιμο στην  αγορά σε 51 διαστάσεις και για ζάντες από 17 έως 21 ίντσες, το ελαστικό Michelin Pilot Sport Cup2 Connect είναι συμβατό με την πλειονότητα των σπορ αυτοκινήτων στην αγορά, από 200 έως πάνω από 750 ίππους. Απευθύνεται σε νέους ή έμπειρους οδηγούς, βελτιώνοντας την οδηγική τους εμπειρία και τους χρόνους στην πίστα.