Νέο Hyundai Ioniq 6: Ηλεκτρικό σπορ σεντάν με μεγάλη αυτονομία


Το Hyundai Ioniq 6 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό sedan με αυτονομία που φτάνει έως τα 700 χιλιόμετρα και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022.

  • 10/5/2021

Σύμφωνα με τις ειδήσεις των κορεατικών μέσων ενημέρωσης, η Hyundai Motor Group επιταχύνει τις διαδικασίες που αφορούν την κατασκευή των νέων της ηλεκτρικών μοντέλων, που θα βασίζονται στην πλατφόρμα E-GMP. Έτσι, μετά το Ioniq 5, η εταιρεία ετοιμάζει να παρουσιάσει την επόμενη χρονιά και το Ioniq 6, το οποίο θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό sedan, που θα βασίζεται στο Hyundai Prophecy Concept.

Η απορία μας έχει να κάνει με το κατά πόσο το νέο μοντέλο θα διαφέρει, σε σχέση με το Ioniq 5 και ποια καινούργια σχεδιαστικά στοιχεία μας δίνει για τα επόμενα Ioniq αυτοκίνητα που θα ακολουθήσουν.

Χάρη στο μακρύτερο μεταξόνιο και τις μεγαλύτερες μπαταρίες που θα διαθέτει, η αυτονομία λέγεται πως θα είναι αυξημένη συγκριτικά με του Ioniq 5 και θα κινείται στα επίπεδα των 650-700 χιλιομέτρων. Αλλά και η επιτάχυνση αναμένεται να είναι καλή επίσης.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως μετά το Ioniq 6, θα υπάρξει και ένα μεγάλο SUV, που πιθανότατα να ονομάζεται Ioniq 7. Και με τον καιρό η Hyundai θα προσθέσει και άλλους αριθμούς στη συγκεκριμένη ονομασία.

Εντωμεταξύ, σύντομα ξεκινά η εμπορική πορεία του Ioniq 5, με τις παραγγελίες να έχουν φτάσει ήδη τις 42.000. Στόχος της Hyundai, είναι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών της μοντέλων να φτάσουν τις 160.000 φέτος και τις 560.000 ετησίως μέχρι το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ίλιγγο προκαλούν οι τιμές του Ioniq 5 στην Αγγλία!

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.