Νέο Hyundai Tucson: Με 290 ίππους και αφοπλιστική εμφάνιση


Τουλάχιστον δύο εκδόσεις υψηλών επιδόσεων πρόκειται να αποκτήσει το πολυαναμενόμενο Hyundai Tucson, με την κορυφαία έκδοση του κορεατικού SUV να φτάνει έως και τους 290 ίππους.

  • 11/9/2020

Μας χωρίζουν μερικά εικοσιτετράωρα από την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Hyundai Tucson ωστόσο οι πληροφορίες και οι εικόνες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας φαντάζουν αρκετές για να διαμορφώσουμε μια πλήρη εικόνα για το κορεατικό SUV που αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες στην κατηγορία του.

Δεν είναι μόνον ο καινοφανής σχεδιασμός του αμαξώματός του αλλά η όλη προσέγγισή του, η οποία το καθιστά πολύ διαφορετικό από όλες τις προηγούμενες γενιές του.

Οι τελευταίες πληροφορίες που διέρρευσαν από  το εσωτερικό της κορεατικής φίρμας ενισχύουν αυτήν την άποψη, καθώς κάνουν  λόγο όχι για μία αλλά για δύο εκδόσεις επιδόσεων. Η πρώτη θα ανήκει στην κορυφαία εξοπλιστική έκδοση N Line και αντλεί δύναμη από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων, η απόδοση του οποίου θα σταματά στους 230 ίππους και τα 350 Nm ροπής.

Ακόμα πιο ισχυρή θα  είναι η έκδοση N, η οποία θα έχει στη διάθεσή της έναν δίλιτρο κινητήρα βενζίνης -σε κάποιες αγορές θα είναι 2,5 λίτρων- αγγίζοντας τους 300  ίππους.

Και οι δύο εκδόσεις θα φέρουν τα απαραίτητα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που θα δηλώνουν τον προσανατολισμό, ωστόσο, στην περίπτωση της έκδοση N των 300 ίππων οι παρεμβάσεις θα αφορούν και στο hardware του αυτοκινήτου, καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιη η παρουσία κάποιο μπλοκέ διαφορικού που θα συμπληρώνει το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης.

Περισσότερα, όμως, για το νέο Hyundai Tucson αναμένεται να γίνουν γνωστά μέσα στις επόμενες ημέρες, μετά και την παγκόσμια πρεμιέρα του.