Νέο Kia Sportage: Επίσημη αποκάλυψη!


H Kia αποκάλυψε επίσημα το νέο Sportage, μένοντας μόνο στο εμφανισιακό κομμάτι, χωρίς να δημοσιεύσει ακόμα όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες.

  • 8/6/2021

Η σχεδιαστική φιλοσοφία με το μότο “Opposites United” που πρωτοεμφανίστηκε στο ηλεκτρικό Kia EV6 ήταν η βάση στην οποία κινήθηκε η κορεατική εταιρεία για να δημιουργήσει την 5η γενιά του δημοφιλούς Kia Sportage. Το νέο Sportage, τις πρώτες εικόνες του οποίου του έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η Kia είναι πραγματικά πολύ διαφορετικό από το μοντέλο που αντικαθιστά.

Από το εμπρός μέρος ξεχωρίζει και δηλώνει την εμφανισιακή αλλαγή του κορεατικού SUV η μεγάλη πλατιά μάσκα που καλύπτει σχεδόν όλο το εμπρός μέρος και είναι η εξέλιξη της γνωστής μάσκας Tiger Nose της μάρκας. Πλέον η Kia την ονομάζει Digital Tiger Nose και συνοδεύεται από τα πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας LED σχήματος μπούμερανγκ. Στο πάνω μέρος τους δε, εκτείνονται στον αρμό ανάμεσα το καπό από τα φτερά, δίνοντας την χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή στο κορεατικό SUV.

Στο πίσω μέρος η μεγάλη φωτεινή υπογραφή LED που διατρέχει όλο το πλάτος του αυτοκινήτου και είχαμε δει στις πρώτες teaser φωτογραφίες παραμένει, δίνοντας οπτικά ένα μεγάλο πλάτος στο νέο Sportage. 

Αν και η Kia δεν έχει ανακοινώσει τεχνικές λεπτομέρειες για το νέο Sportage, είναι δεδομένο πως το πλαίσιο θα προέρχεται από το Hyundai Tucson και πιθανότατα θα μοιράζεται και τους κινητήρες με το αδελφό SUV της Hyundai. Αυτό σημαίνει πως θα δούμε τα υβριδικά σύνολα με κινητήρες βενζίνης και diesel στα 1.600 κυβικά και ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V με απόδοση 150 και 180 ίππων για τα πρώτα και 136 ίππων στη δεύτερη περίπτωση. Όπως αναμένεται πέρα από τις προσθιοκίνητες εκδόσεις θα υπάρχουν και τετρακίνητες, ενώ η γκάμα θα περιλαμβάνει και ένα πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης με απόδοση 230 ίππων, αλλά και ένα plug-in υβριδικό των 265 ίππων.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζει η κυρτή ενιαία οθόνη που συνδυάζει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη του εξελιγμένου συστήματος infotainment. Πολύ χαρακτηριστικοί είναι και οι αεραγωγοί, που θυμίζουν το σχήμα των εμπρός φωτιστικών σωμάτων, ενώ τα φυσικά κουμπιά δεν λείπουν από την κεντρική κονσόλα, εκεί που υπάρχει και ο περιστροφικός επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου.

Νέα και με πιο ξεχωριστή σπορ εμφάνιση θα είναι η έκδοση Sportage X-Line που θα ξεχωρίζει από τους διαφορετικούς εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, ενώ και στο εσωτερικό θα διαφέρει χάρη στις μαύρες επενδύσεις και μερικές ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

Τέλος, το νέο Kia Sportage αναμένεται στην Ευρώπη στα τέλη του έτους, με τις τεχνικές λεπτομέρειες να ανακοινώνονται λίγο πριν το λανσάρισμα του.