Nέο Peugeot 508: Τετρακίνητο και plug-in hybrid


Η Peugeot παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τις plug-in υβριδικές εκδόσεις του 3008 και του 508. Αυτά τα μοντέλα συνδυάζουν έναν turbo κινητήρα 1,6 lt. με δύο ηλεκτροκινητήρες, αποδίδοντας ισχύ σχεδόν 300 PS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/10/2018

Σύμφωνα με τις πηγές μας, ιθύνων της PSA ανέφερε πως η Peugeot σχεδιάζει να τοποθετήσει στο 508 το λογότυπο “R”. Το αυτοκίνητο θα είναι plug-in hybrid, αλλά και τετρακίνητο. Σε σχέση δε με τις ήδη παρουσιασμένες plug-in υβριδικές προτάσεις, η “R” αναμένεται να έχουν ισχύ τουλάχιστον 300 PS.

Η παραπάνω ισχύς θα παρέχεται από τον ίδιο turbo βενζινοκινητήρα των 1,6 lt. και δύο ηλεκτροκινητήρες. Ωστόσο, οι μηχανικοί της Peugeot προσπαθούν να αυξηθεί η ισχύς περαιτέρω. Μάλιστα, λέγεται πως η μπαταρία ιόντων λιθίου των 13,2 kWh θα αντικατασταθεί από μία μεγαλύτερη, που θα εξασφαλίζει μεγαλύτερη αυτονομία. Εφόσον οι φήμες γίνουν πραγματικότητα, το Peugeot 508 R θα χρειάζεται μόλις 4,5 sec για το 0-100 km/h, ενώ η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 250 km/h.

Ο αρχισχεδιαστής της Peugeot, Gilles Vidal, έχει ήδη αναφερθεί στην πιθανότητα ύπαρξης της «καυτής» R έκδοσης, μιλώντας για μία έκδοση υψηλών δυνατοτήτων, που θα βρίσκεται πάνω από το 508 PHEV και σημειώνοντας επίσης πως αυτό το αυτοκίνητο θα έχει ζάντες 20 ή και 21 in.

Πάντως, μία άλλη έκδοση, το 508 RXH δε θα αποκτήσει νέα γενιά, καθώς οι πωλήσεις του σημερινού μοντέλου δεν είχε επιτυχημένη εμπορική πορεία.