Νέο Peugeot 9X8: Ένα Hypercar για αγώνες αντοχής (Video)


Η Peugeot αποκάλυψε το άκρως εντυπωσιακό νέο 9X8, το νέο της υπεραυτοκίνητο, το οποίο είναι έτοιμο να κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  FIA World Endurance Championship (FIA WEC) το 2022.

  • 6/7/2021

Το νέο 9X8 τροφοδοτείται από μια υβριδική μονάδα ισχύος και η μετάδοση της ισχύος γίνεται και στους τέσσερις τροχούς. Το δημιούργημα των μηχανικών της Peugeot Sport και των σχεδιαστών της Peugeot Design προαναγγέλλει μια νέα εποχή στους αγώνες αυτοκινήτων με τις ρέουσες γραμμές του, την απουσία της πίσω πτέρυγας και της ισχυρής ταυτότητας της μάρκας που αποπνέει. Οι καινοτόμες τεχνικές λύσεις που κρύβει και η σχεδίαση του το κάνουν να ξεχωρίζει αναμφισβήτητα ως ένα Peugeot.

Το Peugeot 9X8 είναι άμεσος διάδοχος του Peugeot 905, του νικητή των 24 ωρών του Le Mans το 1992 και 1993, και του Peugeot 908, που κέρδισε το γαλλικό αγώνα το 2009. Το νέο αγωνιστικό πρωτότυπο είναι έτοιμο να συνεχίσει τη μακρά και επιτυχημένη συμμετοχή της μάρκας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το Peugeot 9X8 είναι ένα αυτοκίνητο που βασίζεται στη φιλοσοφία Neo-Performance της γαλλικής μάρκας, στον συνδυασμό δηλαδή ενός κορυφαίου σπορ γονιδίου με εξαιρετικό στιλ, αποδοτικότητα και την τεχνολογική τεχνογνωσία που μπορεί να μεταφερθεί στα επιβατικά αυτοκίνητα.

Το όνομα του 9Χ8 αποτελείται από το “9” που συνεχίζει την παράδοση των Γάλλων από τα πιο πρόσφατα αγωνιστικά αυτοκίνητα, όπως το Peugeot 905 (που αγωνίστηκε από το 1990 έως το 1993) και το 908 (2007 έως 2011). Το "X" αναφέρεται στην τεχνολογία τετρακίνησης της Peugeot και το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης που αναδεικνύει την στρατηγική ηλεκτροκίνησης της μάρκας στον κόσμο των αγώνων. Και τέλος το "8", που είναι το νούμερο που χρησιμοποιείται για όλα τα τρέχοντα ονόματα μοντέλων της PEUGEOT, από το 208 και το 2008, έως τα 308, 3008, 5008 και, φυσικά, το 508 που πρόσφατα πέρασε από τα χέρια των μηχανικών και των σχεδιαστών που σχεδίασαν το Hypercar και που έγινε το πρώτο αυτοκίνητο που εμφανίστηκε με τα σήματα Peugeot Sport Engineered.

«Δεδομένου ότι το 9X8 είναι ένα Peugeot, το πρωτότυπο σκίτσο που οδήγησε τη δουλειά μας απεικόνιζε μια μεγάλη γάτα έτοιμη να επιτεθεί, μια στάση που προτείνουμε από το ελαφρώς προς τα εμπρός πιλοτήριο», σημειώνει ο διευθυντής σχεδιασμού της Peugeot, Matthias HOSSANN. «Οι συνολικές γραμμές του Peugeot 9X8 εκφράζουν τις στιλ της μάρκας, ενώ οι κομψές καμπύλες εμπνέουν συναίσθημα και δυναμισμό.»

Οι φωτεινές υπογραφές εμπρός και πίσω του 9X8, οι οποίες έχουν τη μορφή τριών πινελιών, είναι τα γνωστά πλέον σήματα κατατεθέν όλων των νέων Peugeot, ενώ το νέο λογότυπο στη μάσκα έχει backlight φωτισμό στο μπροστινό και στο πλάι του αυτοκινήτου. Το χρώμα Selenium Grey και οι αντιθέσεις πράσινου-κίτρινου του αμαξώματος όσο και στο εσωτερικό του πιλοτηρίου αντηχούν το χρωματικό σχέδιο που επιλέχθηκε για τη νέα σειρά Peugeot Sport Engineered που παρουσιάστηκε με τα 508 και 508 SW.

Οι λεπτομέρειες του σχεδιασμού του Peugeot 9X8 περιλαμβάνουν την φωτεινή υπογραφή claw-effect της μάρκας, ενώ τα ίδια τα πίσω φώτα πλαισιώνουν έναν μεγάλο διαχύτη πάνω από τον οποίο γράφεται το κουτάκι «Δεν θέλαμε μια πίσω πτέρυγα».

Οι πίσω πτέρυγες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Le Mans στο Chaparral 2F το 1967, οπότε είναι η πρώτη φορά που δεν κρίθηκε αναγκαία η χρήση τους σε περισσότερο από μισό αιώνα.

«Η απουσία πίσω πτέρυγας στο Peugeot 9X8 είναι ένα μεγάλο καινοτόμο βήμα», λέει ο διευθυντής της Stellantis Motorsport, Jean-Marc Finot. «Έχουμε επιτύχει έναν βαθμό αεροδυναμικής απόδοσης που μας επιτρέπει να καταργήσουμε την πτέρυγα. Μην ρωτάτε όμως πώς. Έχουμε κάθε πρόθεση να το κρατήσουμε αυτό μυστικό όσο μπορούμε!»

Υπεραποδοτικό υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης

Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου υπάρχει ο 2,6 λίτρων bi-turbo V6 με απόδοση 680 ίππων που είναι ο κινητήρας εσωτερικής καύσης του υβριδικού συστήματος HYBRID4.

Μπροστά είναι τοποθετημένος ο ηλεκτροκινητήρας των 200kW, το 7τάχυτο σειραϊκό κιβώτιο καθώς και η μπαταρία που βρίσκονται στη διαδικασία τελικής εξέλιξης. Η ισχυρή, τεχνολογικά εξελιγμένη, υψηλής τάσης (900 βολτ) και υψηλής πυκνότητας μπαταρία αναπτύσσεται από την Peugeot Sport and Saft, θυγατρική της Total Energies.

Le Mans, ένα εργαστήριο για την Peugeot

Εκτός από την αεροδυναμική, μηχανική και ηλεκτρονική του απόδοση, το νέο 9Χ8 θα χρησιμεύσει για να αναδείξει την εκτεταμένη τεχνογνωσία της Peugeot στον κόσμο των αγώνων αντοχής. Οι 24 ώρες του Le Mans είναι ένα πολύ απαιτητικό αγωνιστικό γεγονός και τα 5.400 χιλιόμετρα που καλύπτουν τα αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι κοντά στην απόσταση που καλύπτεται σε μια πλήρη σεζόν της Formula 1, οπότε η αποδοτικότητα και η αξιοπιστία είναι και οι δύο ζωτικής σημασίας παράγοντες.

Η εξάδα των οδηγών που θα πιλοτάρουν το νέο 9Χ8 στις πίστες περιλαμβάνει τους Kevin Magnussen, Jean-Eric Vergne, Paul di Resta, Loic Duval, Mikkel Jensen και Gustavo Menezes, με τον James Rossiter να αναλαμβάνει χρέη εφεδρικού οδηγού.

Με το 9Χ8 η Peugeot επιστρέφει στους αγώνες αντοχής μετά από μία δεκαετία και την διακοπή του αγωνιστικού προγράμματος του 908.