Νέο ρεκόρ από την Porsche Taycan στο Nurburgring (video)


Λίγο πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Taycan οι Γερμανοί ανακοινώνουν πως το ηλεκτρικό τους είναι το ταχύτερο τετράθυρο στην Πράσινη Κόλαση!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/8/2019

Με οδηγό τον Lars Kern η Taycan, η ηλεκτρική Porsche κατάφερε να καλύψει τα 20,6 χιλιόμετρα της περιβόητης πίστας του Nürburgring μέσα σε 7 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα. Αυτόματα αυτός ο χρόνος ανακηρύσσει την Taycan το ταχύτερο τετράθυρο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Πράσινη Κόλαση.

Το ρεκόρ αυτό είναι μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα πιο αργό από της Panamera Turbo. Πάντως η επίδοση αυτή απέχει πολύ από τα 6:45,9 που έχει κάνει το κινεζικό supercar ΝΙΟ EP9 που κατέχει και το απόλυτο χρόνο για ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

"Η Taycan είναι κατάλληλη και για αγωνιστικές πίστες και το αποδεικνύει στην πιο δύσκολη του κόσμου" εξηγεί ο Kern. "Ξανά και ξανά, είμαι εντυπωσιασμένος από το πόσο σταθερό είναι αυτό το ηλεκτροκίνητο σπορ αυτοκίνητο στα τμήματα υψηλής ταχύτητας, όπως στο Kesselchen, και πόσο επιταχύνει από τις κλειστές στροφές, όπως το Adenauer Forst", λέει ο Lars Kern.

Υπενθυμίζεται πως η Taycan έχει μπαταρία 800V με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος >600 PS. Η τελική ταχύτητα είναι στα >250 km/h με τα πρώτα 100 km/h να ολοκληρώνονται σε 3,5 sec.