Νέο ρεκόρ για το Renault Megane R.S. Trophy-R


Το ταχύτερο Megane της τρέχουσας γενιάς έκανε ένα νέο ρεκόρ, αυτή τη φορά στην πίστα της Suzuka!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/11/2019

Οι Γάλλοι έχουν πάρει σβάρνα διάφορες πίστες και σπάνε τα χρονόμετρα με τον τίτλο του ταχύτερου προσθιοκίνητου παραγωγής, του Megane R.S. Trophy-R. Ανάμεσα στους στόχους τους συμπεριλαμβάνεται και η ανατροπή των χρόνων που έχει κάνει -σε αρκετές από αυτές τις πίστες- το Honda Civic Type-R.

Έτσι, μετά τα αυτοκινητοδρόμια των Nürburgring Nordschleife (Γερμανία), Spa-Francorchamps (Βέλγιο) και Bend Motorsport Park (Αυστραλία) το νέο ρεκόρ καταγράφηκε στην Suzuka της Ιαπωνίας με χρόνο 2’25’’454 (3 sec ταχύτερη από το προηγούμενη επίδοση) και οδηγό τον Laurent Hurgon.

Υπενθυμίζεται πως σε σχέση με το Megane R.S. Trophy, το R εφοδιάζεται με τον ίδιο κινητήρα των 300 PS με την διαφορά πως υπάρχουν διάφορες βελτιώσεις και μείωση βάρους έως 130 kg προσφέροντας καλύτερη αεροδυναμική, κράτημα και υψηλότερη τελική.

Το Megane R.S. Trophy-R λανσάρεται σε διάφορες αγορές και στον συνολικό περιορισμένο αριθμό των 500 αυτοκινήτων παγκοσμίως. Στην Ιαπωνία η Renault θα διαθέσει περισσότερα από 50 αυτοκίνητα με μερικά να έχουν το προαιρετικό πακέτο με τα κεραμικά δισκόφρενα.

Μέχρι να δούμε το σχετικό βίντεο παρακάτω μπορείτε να δείτε το προηγούμενο ρεκόρ στην Αυστραλία.