Νέο ρεκόρ παραγωγής για την Lamborghini


Μέσα σε πέντε χρόνια η Huracan ξεπέρασε την παραγωγή της Gallardo μιας δεκαετίας!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/10/2019

Πρόσφατα είχαν ακουστεί κάποιες φήμες για πώληση της Lamborghini από το Bloomberg, αλλά η ιταλική εταιρία έσπευσε να τις διαψεύσει. Άλλωστε όλα πηγαίνουν ρολόι, τόσο για τους Ιταλούς όσο και για τον όμιλο VW που βλέπει την Lamborghini να χτυπάει «κόκκινο» στην παραγωγή και σε πωλήσεις.

Χαρακτηριστικό είναι πως μέσα σε πέντε χρόνια από το εργοστάσιο στην Sant’ Agata έχουν βγει 14.022 Huracan αποτελώντας ένα ορόσημο στην παραγωγή Lamborghini με V10 μοτέρ. Συγκριτικά, το προηγούμενο μοντέλο με τέτοιο κινητήρα, η Gallardo, είχε φτάσει στην ίδια παραγωγή 14.022 αυτοκινήτων σε δεκαετή περίοδο (2003-2013).

Η υπ’ αριθμόν «14.022» Huracan ήταν μία κουπέ έκδοσης Evo σε χρώμα γκρι και προορίζεται για πελάτη στην αγορά της Κορέας. Η Huracan παρουσιάστηκε το 2014 σε κουπέ και αργότερα ακολούθησε η Spyder και οι πισωκίνητες εκδόσεις. Οι Performante σημείωσαν διάφορα ρεκόρ σε πίστες, ενώ φέτος οι Evo παρουσιάστηκαν με αναβαθμισμένο V10.

Στο πρώτο εξάμηνο του έτους η Lamborghini έχει παραδώσει στους πελάτες της συνολικά 4.553 αυτοκίνητα εμφανίζοντας αύξηση 96% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Πολύ μεγάλη είναι η ζήτηση για την Urus όταν η Huracán ανήλθε σε 1.211 μονάδες. Η κορυφαία Aventadorr με τον V12 και την SVJ, παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα με 649 αυτοκίνητα προς παράδοση.