Hyundai Santa Fe 2020: Με νέο στιλ και τεχνολογίες


Όπως ήταν αναμενόμενο η κορεατική εταιρία αποκαλύπτει το ριζικά ανανεωμένο Santa Fe που θα έχει μέχρι και plug-in υβριδική έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: HYUNDAI
  • 3/6/2020

Ακολουθώντας την σχεδιαστική άποψη που έθεσε το Kona, έτσι και το μεγαλύτερο Santa Fe αποκτά πολύ στενούς προβολείς αλλά με μια διαφορετική εκτέλεση, Η οποία περιλαμβάνει κάθετα LED ημέρας στα άκρα μιας ολοκαίνουργιας μεγάλης μάσκας που στο εξής θα αποτελεί το βασικό σχεδιαστικό γνώρισμα κάθε νέου Hyundai.

Πέρα από τους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και το πίσω μέρος έχει αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό με νέα φωτιστικά σώματα και μια αντανακλαστιιή λεπτή μπάρα να τα γεφυρώνει ως σημείο αναγνωρισιμότητας. Χαμηλότερα υπάρχει μία δεύτερη που δημιουργεί μια όμορφη εικόνα με την τονισμένη «ποδιά».

Το σίγουρο είναι πως στο νέο Santa Fe δεν μιλάμε για ένα απλό facelift αφού τα πάντα έχουν αλλάξει. Τεράστια είναι και η αλλαγή στο επταθέσιο εσωτερικό με τη ολοκαίνουργια κεντρική κονσόλα να φιλοξενεί μια νέα touch-screen 10,25’’ και να συνδυάζεται με το νέο σύστημα πολυμέσων. Επίσης ο πίνακας οργάνων 12,3’’ είναι ψηφιακός και πρακτικά μόνο οι αεραγωγοί μοιάζουν ίδιοι.

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα οι κινητήρες αλλά θεωρείται βέβαιο το λανσάρισμα στην Ευρώπη μιας υβριδικής και μιας plug-in υβριδικής έκδοσης με 265 PS (και ηλεκτροκίνηση για περίπου 50 km) που είδαμε στο νέο Kia Sorento. Λογικά θα υπάρξει και diesel έκδοση με ισχύ περίπου 200 PS.

Οι Κορεάτες κάνουν λόγο και για το Terrain Mode όσον αφορά στην επιλογή οδηγικών προφίλ καθώς και στην παραμετροποίηση της τετρακίνησης HTRAC. Πολύ σημαντικό είναι πως το νέο Santa Fe βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα. Οι πωλήσεις του μοντέλου στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο του έτους και ίσως να εισαχθεί και στην ελληνική αγορά. Περισσότερα για τους κινητήρες θα έχουμε σύντομα.