Nέο Suzuki Jimny: Σαν μία μικρή G-Class


Η Suzuki θα παρουσιάσει μέσα στο 2018 μία νέα έκδοση του μικρού της εκτός δρόμου μοντέλου, του Jimny. Το εν λόγω αυτοκίνητο «συνελήφθη» πριν από λίγους μήνες από τους φωτογραφικούς φακούς των... κατασκόπων, ωστόσο πλέον είναι διαθέσιμες και οι αρετουσάριστες εικόνες του αυτοκινήτου, το οποίο μας παραπέμπει σε μία Mercedes G-Class σε σμίκρυνση.

  • 18/6/2018

Η νέα έκδοση του Suzuki Jimny παραμένει πιστή στο format του γνωστού εδώ και πολλά χρόνια μοντέλου. Το νέο Jimny, λοιπόν, θα είναι κι αυτό συμπαγές, αφού το μήκος του δεν αναμένεται να ξεπερνά τα 3,70 m, ενώ ο αριθμός των θυρών δε θα αλλάξει, αφού αυτές θα παραμείνουν «3».

Η σχεδίαση του αμαξώματος θα παραμείνει κυβοειδής και οι γωνίες του θα είναι πιο έντονες, με αποτέλεσμα το νέο Jimny να θυμίζει έντονα την G-Class της Mercedes-Benz. Το εμπρόσθιο τμήμα του ιαπωνικού αυτοκινήτου θα φέρει μία γρίλια, η οποία θα στέκεται κάθετα και θα έχει 4 δοκούς. Οι τελευταίες θα έχουν εκατέρωθεν τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα. Η μπροστινή και η πίσω ποδιά, καθώς και οι θόλοι είναι σημεία βαμμένα στο χρώμα του αυτοκινήτου. Τα πίσω φώτα παραμένουν τοποθετημένα στον προφυλακτήρα, ωστόσο αλλάζουν σχήμα, αφήνοντας τις ακμές και αποκτώντας... καμπύλες. Το μπροστινό τμήμα του νέου Jimny αποκτά εκ νέου μία μεγάλη κεντρικά τοποθετημένη εισαγωγή αέρα. Το πίσω πλευρικό παράθυρο πλαισιώνεται από κάθετες κολώνες (την πίσω και τη μεσαία) και δείχνει πλέον σχεδόν τετράγωνο.

Κυβοειδές και στο εσωτερικό

Οι εικόνες από το εσωτερικό δείχνουν ότι και αυτό έχει πολλά κυβοειδή σχήματα. Στο cockpit, μπροστά από τον οδηγό, βρίσκονται δύο αναλογικά, στρογγυλά όργανα. Ακριβώς πιο δίπλα, στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας, βρίσκεται μία μικρή οθόνη αφής, αλλά και μία ανοικτή θήκη. Το τιμόνι διαθέτει τρεις παχιές ακτίνες, ενώ ο «αφαλός» του είναι στρογγυλός.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, το Jimny είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υιοθετήσει το γνωστό από άλλα μοντέλα της Suzuki (Ignis, Swift και Baleno) μηχανικό σύνολο βενζίνης των 1,2 lt με τα 90 PS. Η ύπαρξη του συστήματος τετρακίνησης θεωρείται δεδομένη, ενώ βελτίωση θα υπάρξει σε ό,τι έχει να κάνει με την παροχή της άνεσης καθ’ οδόν, αλλά και σχετικά με τη διαθεσιμότητα συστημάτων υποβοήθησης.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του εκτός δρόμου... κύβου αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο 2018. Ωστόσο, το Jimny προβλέπεται να... πατά τις ρόδες του στην ευρωπαϊκή ήπειρο στις αρχές του 2019 ή την άνοιξη στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.