Νέο teaser για τις BMW X3 M & Χ4 Μ (video)


Μέσω Facebook η γερμανική εταιρία επικοινωνεί την έλευση των ισχυρότερων εκδόσεων των X3 και Χ4 δίνοντας μας μία πρώτη -σε κίνηση- γεύση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 4/2/2019

Για πρώτη φορά η BMW θα προχωρήσει στο λανσάρισμα Competition εκδόσεων με τα σήματα M και μάλιστα για τις X3 και X4. Η πρεμιέρα των δύο καυτών SUV θα γίνει σε περίπου ένα μήνα στο σαλόνι της Γενεύης με τα πρώτα αυτοκίνητα να είναι διαθέσιμα μερικούς μήνες αργότερα. Ήδη η BMW έχει δώσει στην δημοσιότητα επίσημες φωτογραφίες των δύο μοντέλων με βαρύ καμουφλάζ τις οποίες και βλέπετε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η X3 M θα είναι πολύ πιο επιθετική σε στιλ από την X3 M40i με τον εξακύλινδρο twin-turbo τρίλιτρο κινητήρα να αποδίδει πάνω από 450 PS. To εν λόγω μοτέρ θα είναι το νέο με την κωδική ονομασία S58 και θα αποτελεί εξέλιξη του S55 που κινεί τις M3 και M4. Στάνταρ θα είναι η τετρακίνηση xDrive, αλλά όχι με πισωκίνητο set-up όπως στη νέα M5.

Πάντως, στις ισχυρότερες εκδόσεις με το πακέτο Competition η ισχύς θα ξεπερνά τα 500 PS έτσι ώστε η X3 M (όπως και η X4 M) να τοποθετείται απέναντι σε άλλα πανίσχυρα SUV όπως είναι η Mercedes-AMG GLC & GLC Coupe 63 S των 510 PS ή η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, των επίσης 510 PS.

Σχετικά με το Competition, θα περιλαμβάνει ακόμα πιο σπορ αναρτήσεις σε συνδυασμό με ενισχυμένο πλαίσιο καθώς και κάποιες οπτικές διαφοροποιήσεις, τόσο εκτός όσο και εντός.