Νέο teaser για το πρωτότυπο Mitsubishi


Η ιαπωνική εταιρία έδωσε ένα νέο στοιχείο για το πρωτότυπο που θα παρουσιάσει στην επερχόμενή έκθεση του Τόκιο (24/10 έως 4/11).

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/10/2019

Το οποίο πρωτότυπο θα ονομάζεται Mi-Tech Concept και για τους Ιάπωνες της Mitsubishi είναι πολύ σημαντικό αφού θα δείχνει την μελλοντική σχεδιαστική κατεύθυνση της εταιρίας. Πάντως, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν και σχεδιαστικές ακρότητες όπως το γεγονός πως από το εν λόγω concept απουσιάζουν τόσο η οροφή όσο και οι πόρτες.

Επίσης, διακρίνονται οι προβολείς LED  και τα πίσω φωτιστικά σώματα που εκτείνονται στα φτερά, ενώ γίνεται άμεσα αντιληπτή η διθέσια διάταξη του εσωτερικού. Πάρα ταύτα η Mitsubishi χαρακτηρίζει το Mi-Tech ως ένα ηλεκτρικό SUV και παρόλο που το όλο στιλ θυμίζει buggy.

Ιδιαίτερα προχωρημένο είναι και το τεχνολογικό DNA με ένα plug-in υβριδικό σύστημα πρόωσης που συνδυάζει από ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε κάθε τροχό. Ωστόσο, η καρδιά του συστήματος δεν περιλαμβάνει μία συμβατική μηχανή εσωτερικής καύσης, αλλά έναν αεριοστρόβιλο σε ρόλο γεννήτριας!

Επίσης, το επαναστατικό σύστημα τετρακίνησης Qua Motor συνδυάζει την λειτουργία κατανομής ροπής των ηλεκτροκινητήρων με δύο ακόμη που βρίσκονται ανά άξονα σε ρόλο διαφορικού για επιπλέον off-road δυνατότητες.

Επιπρόσθετα υπάρχουν προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού που θα μπουν μελλοντικά στην παραγωγή, όπως είναι το ΗΜΙ με προβολή πληροφοριών επαυξημένης  πραγματικότητας στο παρμπρίζ ή το Mi-Pilot που σε επείγουσες καταστάσεις δεν αναλαμβάνει μόνο την αυτόνομη πέδηση αλλά και τον έλεγχο του αυτοκινήτου.