Νέο Volvo XC90 με αμιγώς ηλεκτρική έκδοση


Στην γκάμα του νέου μεγάλου SUV της εταιρίας θα υπάρχουν όλα τα καλά, δηλαδή mild hybrid, plug-in hybrid αλλά και πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/1/2020

Αν και τα μαντάτα που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν είναι και τα καλύτερα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι εταιρίες φαίνονται αποφασισμένες να επιμείνουν στην μετάβαση στη νέα εποχή, παρουσιάζοντας διαρκώς νέα μοντέλα με κάθε μορφή ηλεκτρικής υποβοήθησης.

Κάτι που θα συμβεί και με το Volvo XC90, το οποίο ήδη συμπληρώνει περίπου επτά χρόνια στην αγορά, έχοντας ενδιάμεσα περάσει και ένα μικρό facelift.

H εταιρία σκοπεύει να προχωρήσει σε αλλαγή του μοντέλου της το συντομότερο δυνατό, και όπως έκανε γνωστό σε βρετανικό περιοδικό, θα διαθέτει πλέον και πλήρως ηλεκτρική έκδοση.

Οι δηλώσεις αυτές προέρχονται από τον CEO της Volvo, Hakan Samuelsson, και είναι σε συνέχεια της απόφασης της εταιρίας να εξηλεκτρίσει όλη την γκάμα των μοντέλων της μέχρι τα μέσα της δεκαετίας.

Το επόμενο XC90 θα είναι το πρώτο μοντέλο της Volvo που θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα SPA, η οποία είναι κατασκευασμένη για ηλεκτρικά μοντέλα, και θα την μοιράζεται και με την σειρά 60 στις αντίστοιχες εκδόσεις.

Εκτός από το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο η, η Volvo θα προσφέρει τόσο Plug in όσο και Mild υβριδικές παραλλαγές του αυτοκινήτου. Κάτι που θα οδηγήσει εντελώς εκτός της γκάμας τους πετρελαιοκινητήρες.

Εκτός από την ηλεκτροκίνηση η Volvo υπόσχεται τεχνολογίες που θα οδηγήσουν σε αυτονομία επιπέδου 4, το οποίο όμως θα εξαρτηθεί από τους νόμους και τους κανονισμούς που ισχύουν σε κάθε χώρα που θα πωλείται το αυτοκίνητο. Η παρουσίασή του πάντως, αν και δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο, αναμένεται για τις αρχές του 2022.