Νέο VW Amarok: Φοβού τους Γερμανούς


Εντυπωσιακό σε διαστάσεις και προδιαγραφές, το νέο VW Amarok πρόκειται να αλλάξει τις ισορροπίες στην κατηγορίας των pickup.

  • 6/3/2021

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, δύο από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ευρωπαϊκής αγοράς πρόκειται να συνεργαστούν στο άμεσο μέλλον, ενώνοντας τις δυνάμεις τους σε συγκεκριμένους τομείς. Πρόκειται για την Volkswagen, οι οποίες θα δημιουργήσουν από κοινού επαγγελματικές προτάσεις καθώς και τεχνολογίες σχετικές με την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση.

Ένα από τα πρώτα δείγμα της συνεργασίας ανάμεσα στο Volkswagen Group και την Ford θα αποτελέσει η νέα γενιά του Amarok. Ο γερμανικός όμιλος θα επιχειρήσει να δώσει συνέχεια στο εξαιρετικό ξεκίνημα που πραγματοποίησε με την πρώτη γενιά του αυτοκινήτου ανεβάζοντας τον πήχη σε όλα τα επίπεδα.

Μπορεί, λοιπόν, η βάση πάνω στην οποία θα δημιουργηθεί το νέο VW Amarok να προέρχεται από την Ford, αυτό ωστόσο δεν θα σταθεί εμπόδιο στα πλάνα των Γερμανών, οι οποίοι έχουν έναν και μόνον στόχο. Την κορυφή.

Δεν είναι λίγοι, λοιπόν, εκείνοι που τοποθετούν το νέο Amarok απέναντι από το Ranger Raptor, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το νέο pickup της VW θα αλλάξει επίπεδο, διεκδικώντας μια θέση στο πάνθεον της κατηγορίας του.

Άλλωστε είναι ήδη γνωστό ότι η VW εξελίσσει ήδη μια έκδοση υψηλών επιδόσεων του νέου Amarok, η οποία έχει γίνει γνωστή με την κωδική ονομασία W580. Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι αν η VW θα αρκεστεί στη χρήση του πλαισίου της Ford, προσαρμόζοντας σε αυτό τους δικούς της κινητήρες και το δικό της σύστημα μετάδοσης ή αν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και στα μηχανικά μέρη της μπλε οβάλ φίρμας.

Σε αυτήν την περίπτωση βέβαια, θα έχουμε να κάνουμε με έναν κλώνο των Ford Ranger και Ford Ranger Raptor, μιας και τα περιθώρια παρέμβασης του VW Group στις προδιαγραφές του νέου Amarok θα είναι στενά.

Για την ώρα πάντως τα σκίτσα που έχει δώσει στη δημοσιότητα η VW αφήνουν υποσχέσεις, σκιαγραφώντας τις σχεδιαστικές και όχι μόνο προθέσεις του ομίλου.