Νέο VW Golf GTE: Στην Autobahn με 230 km/h! (βίντεο)


Το νέο plug-in υβριδικό hot hatch της Volkswagen μπορεί να μην έχει προφτάσει ακόμα να κυκλοφορήσει στη χώρα μας, στη Γερμανία όμως ήδη το έβγαλαν στην Autobahn να μετρήσουν επιταχύνσεις και τελικές.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 31/8/2020

Για τους λίγους που πιθανά δεν έχουν ακούσει σχετικά με την έκδοση GTE, σκεφτείτε κάτι σαν το GTI, που όμως μπαίνει στην πρίζα. Ένα Golf με όλο το απαραίτητο σπορ πακέτο, το οποίο διαθέτει δύο κινητήρες αντί για έναν. Το συμβατικό, υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ του είναι χωρητικότητας 1,4 λίτρων και 150 ίππων, ενώ υπάρχει και ένα ακόμα, ηλεκτρικό, απόδοσης 115 ίππων. Συνδυαστικά, η μέγιστη ισχύς φτάνει τα 245 PS (όσο και στο GTI) και η ροπή τα 400 Nm. Μόνο που εδώ η ύπαρξη ενός συσσωρευτή χωρητικότητας 13 kWh επιτρέπει την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με ταχύτητες έως 130 km/h και σε αποστάσεις έως 60 km.

Στην προκειμένη περίπτωση κάποιοι από τους πρώτους που βρήκαν την ευκαιρία να καθίσουν πίσω από το τιμόνι του, σκέφτηκαν να το βγάλουν μία βόλτα και στην autobahn, το Γερμανικό εθνικό οδικό δίκτυο, ώστε να δουν πως συμπεριφέρεται στις υψηλές ταχύτητες. Και πράγματι, μέσα στα πέντε λεπτά του βίντεο μας δίνουν αρκετές πληροφορίες σχετικά με το τι θα πρέπει να περιμένουμε. Από τις επιταχύνσεις του, την αίσθηση που αποπνέει καθώς και άλλες, δευτερεύουσες λεπτομέρειες.

Συνήθως όταν δημοσιεύουμε βίντεο από τις Γερμανικές autobahn (σε σημεία που δεν υπάρχει όριο ταχύτητας) αυτά είναι με κάτι θηριώδεις Porsche και άλλα, ανάλογα οχήματα που τρακοσαρίζουν. Εδώ το κοντέρ θα φτάσει μόλις μέχρι τα 230 km/h. Αξίζει όμως και με το παραπάνω, αφού πρακτικά αποτελεί μία ματιά στο μέλλον.