Νέο VW Tiguan με έκδοση R 320 ίππων


ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΕΡΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ PLUG-IN ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟ VW TIGUAN.

  • 1/7/2020

 Μετρώντας περισσότερες από 6 εκατομμύρια πωλήσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη, το VW Tiguan αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες προτάσεις στην ευρύτερη κατηγορία των SUV.  Όχι τυχαία, λοιπόν, η επικαιροποίηση των τεχνικών προδιαγραφών του αποτελεί μια πρώτης τάξεως είδηση για εκείνους  τουλάχιστον που αναζητούν το επόμενό τους αυτοκίνητο ανάμεσα στις προτάσεις που απαρτίζουν το segment των οχημάτων ελευθέρου χρόνου.

Σε επίπεδο σχεδίασης, οι σημαντικότερες παρεμβάσεις εντοπίζονται στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου, όπου οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα επιτρέπουν στο Tiguan να ακολουθήσει τη σχεδιαστική γλώσσα της Volkswagen.

 H εικόνα δεν απέχει σημαντικά από το νέο VW Golf ή ακόμα και από το μεγαλύτερο σε διαστάσεις Touareg, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι το Tiguan δεν έχει διατηρήσει το ξεχωριστό χαρακτήρα του.

Οι ανασχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου, τα νέα φωτιστικά σώματα του πίσω τμήματος και ο νέος πίσω προφυλακτήρας ολοκληρώνουν την εκλεπτυσμένη εικόνα του.

Σε  επίπεδο εξοπλισμού, το νέο πολυλειτουργικό τιμόνι και η οθόνη αφής των 8 ιντσών που συνοδεύει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, είναι τα πρώτα στοιχεία που εντοπίζει κανείς στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Κάτω από την «ομπρέλα»  του Travel Suite τοποθετούνται τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, όπως το ενεργό cruise control με σύστημα Stop&Go.

Στην γκάμα του ανανεωμένου VW Tiguan ξεχωρίζει η έκδοση R, η οποία εφοδιάζεται με ένα δίλτρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 320 ίππων και σύστημα τετρακίνησης. Με συνδυαστική απόδοση 245 ίππων θα προσφέρεται και η plug-in υβριδική έκδοση του αυτοκινήτου, ενώ για τους λιγότερο απαιτητικούς οι κινητήρες βενζίνης του 1,5 λίτρου είναι εκείνοι που θα έχουν τον πρώτο λόγο.

Το επικαιροποιημένο VW Tiguan θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά πριν το τέλος της χρονιάς, ωστόσο, είναι οι πιθανόν οι ειδικές εκδόσεις του να καθυστερήσουν περισσότερο.