Νέοι Ορίζοντες για τη Hyundai και το μέλλον της κινητικότητας (video)


Η Hyundai Motor Group ανακοίνωσε τη δημιουργία του New Horizons Studio, μιας νέας μονάδας που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των Απόλυτων Οχημάτων Κινητικότητας ή Ultimate Mobility Vehicles (UMV για συντομία).

  • 29/9/2020

Το New Horizons Studio, το νέο κέντρο σχεδιασμού της Hyundai έχει ως όραμα την κατασκευή οχημάτων υψηλού βαθμού κινητικότητας. Τα οχήματα θα απευθύνονται σε πελάτες που έχουν ανάγκη μετακίνησης σε δύσβατο και εκτός δρόμου έδαφος, συμπεριλαμβανομένων περιοχών όπου οχήματα δεν έχουν ποτέ πριν κυλίσει τους τροχούς τους. Αυτά τα οχήματα θα υπόκεινται σε πιο απαιτητικές εφαρμογές και περιβάλλοντα, προσαρμόσιμα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Το Hyundai Elevate, που παρουσιάστηκε στο CES 2019, είναι το αρχικό concept οχήματος που αναπτύσσεται τώρα από το New Horizons Studio. Το όχημα δεν βασίζεται αποκλειστικά στους τροχούς και αναμένεται να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις οδήγησης - για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο με ρομποτικά πόδια θα μπορούσε να σώσει ζωές ως ο πρώτος μεταβαίνων σε φυσικές καταστροφές.

Ή, άτομα που δεν έχουν πρόσβαση σε ράμπα AMEA θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν αυτό το όχημα υποστηρικτικά. Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό ρομποτικής και τεχνολογίας τροχών, το Elevate και άλλα οχήματα από το New Horizons Studio αναμένεται να επαναπροσδιορίσουν την κινητικότητα των οχημάτων.