Νέοι, πιο καθαροί κινητήρες diesel από τη Mazda


Την ίδια στιγμή που οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους το Dieselgate, η Mazda επενδύει στους κινητήρες diesel υποσχόμενη ακόμα χαμηλότερους ρύπους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/10/2019

Τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο της Διεθνής Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Τόκιο, η Mazda πρόκειται να αποκαλύψει στο ευρύ κοινό την πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση της ιστορίας της, επιχειρώντας έστω και καθυστερημένα να ακολουθήσει το παράδειγμα των Ευρωπαίων κατασκευαστών οι οποίοι προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους το Dieselgate και να προσαρμοστούν στους ολοένα και αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων.

Παράλληλα βέβαια με την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, η Mazda επενδύει και στους κινητήρες εσωτερικής καύσης θεωρώντας ότι το μέλλον εξακολουθεί να τους ανήκει. Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο παράδειγμα των κινητήρων βενζίνης τεχνολογίας SkyΑctive-X οι οποίοι διακρίνονται για την υψηλή αποδοτικότητά τους.

Η συνέχεια για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης της Mazda θα δοθεί στον τομέα της πετρελαιοκίνησης, καθώς οι Ιάπωνες πρόκειται να παρουσιάσουν μια νέα γενιά diesel κινητήρων υποσχόμενοι ακόμα χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

Η νέα γενιά των κινητήρων diesel της Mazda πρόκειται να παρουσιαστεί το 2020 και όπως όλα δείχνουν θα αφορά τις μεγαλύτερες σε μέγεθος προτάσεις της ιαπωνικής φίρμας, αντικαθιστώντας τα τετρακύλινδρα σύνολα των 2,0 και των 2,2 λίτρων που οι Ιάπωνες διαθέτουν στη σημερινή γκάμα τους.