Νέος κινητήρας από την Jeep τον επόμενο μήνα


Η Jeep αναμένεται να παρουσιάσει έναν νέο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που αργότερα θα χρησιμοποιηθεί και σε μοντέλα της Dodge και της Ram.

  • 10/3/2022

Η Jeep ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό όχημα στις αρχές του 2023, όμως αυτό δε σημαίνει πως εγκαταλείπει τελείως του κινητήρες εσωτερικής καύσης - προς το παρόν.

Το site MoparInsiders έχει την πληροφορία πως η αμερικανική εταιρεία θα παρουσιάσει έναν νέο, εν σειρά 6κύλινδρο υπετροφοδοτούμενο κινητήρα στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, που είναι προγραμματισμένη για την περίοδο 15-24 Απριλίου.

Εντός της εταιρείας είναι γνωστός με την ονομασία GME-T6, και θα γίνει κομμάτι της δεξαμενής κινητήρων της Stellantis, καθώς αναμένεται να βρει χρήση και σε μοντέλα της Dodge και της Ram.

Μάλιστα, θα είναι ο πρώτος εν σειρά 6κύλινδρος κινητήρας της Jeep από το 2006, όταν και σταμάτησε η παραγωγή του 4λιτρου μοτέρ της AMC.

Θα έρχεται σε τρεις εκδόσεις, όλες τους με διαφορετικά επίπεδα επιδόσεων, αν και με την ίδια χωρητικότητα, αυτή των 3 λίτρων. 

Τέλος, από το 2023 θα έρθει και μία plug-in υβριδική έκδοση του GME-T6, με 8τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων από την ZF και με γενήτρια υψηλής τάσης για να αποδίδει 134 ίππους (100 kW).