Νέος μνηστήρας για την Aston Martin


ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΜΑΡΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ LAWRENCE STROLL (ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ LANCE ΣΤΗΝ F1, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/1/2020

Παρόλο που η Aston Martin διανύει μια από τις καλύτερες εποχές στην ιστορία της έχοντας παρουσιάσει και το πρώτο της SUV (την DBX), τα οικονομικά της εταιρίας δεν πάνε καθόλου καλά. Τόσο άσχημα που τα κέρδη της συρρικνώθηκαν στο μισό για το 2019 (κυρίως λόγω της γενικότερης πτώσης της αγοράς αυτοκινήτου στην Ευρώπη) και σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Όπως και να έχει η αξία της μετοχής της Aston Martin -που μπήκε στο χρηματιστήριο πριν από δύο χρόνια- έχει πέσει στις περίπου 4,5 στερλίνες (από 19 που ήταν αρχικά) και η αξία της μάρκας σε κάτι παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο στερλίνες (από τα αρχικά 4,3). H κατάσταση δεν είναι τόσο χάλια όσο ακούγεται, αλλά παραμένει ανησυχητική για την υγιή ρευστότητα της εταιρίας.

Και μια καλή ένεση που θα τόνωνε τα οικονομικά της Aston Martin θα ήταν ένας μεγάλος επενδυτής. Όπως η Geely με τους Financial Times να αναφέρουν πως ήδη οι δύο εταιρίες βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά ενός μεγάλου ποσοστού από τους Κινέζους.

Υπενθυμίζεται πως η Geely εξαγόρασε πέρυσι το 9,89% της Daimler και αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιώτη μέτοχο του γερμανικού ομίλου. Επίσης, στην Geely ανήκουν οι Volvo, Polestar, Lotus, Lync & Co Lotus και η London EV Company (τα ταξί του Λονδίνου).