Nissan Ariya: Ελεύθερες... δοκιμές στην πίστα του Monaco!


Με φουτουριστικό αμάξωμα και ιδιαίτερα μινιμαλιστικό στο εσωτερικό, το ηλεκτρικό Nissan έχει μέγιστη ισχύ έως 395 ίππους και αυτονομία μέχρι 579 χιλιόμετρα.

  • 26/5/2021

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την επίσημη αποκάλυψή του, το νέο Nissan Ariya  εορτάζει το παγκόσμιο ντεμπούτο του, κάνοντας μερικούς γύρους στην πίστα στο Monaco. Το ιαπωνικό ηλεκτρικό coupe crossover αφού έκανε τις απαραίτητες βόλτες του στη γαλλική ριβιέρα, φωτογραφήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε για τον τύπο και όχι μόνο.

Όπως δήλωσε ο Arnaud Charpentier, αντιπρόεδρος για την στρατηγική και την τιμή του προϊόντος, στην Αφρική, Μέση Ανατολή, Ινδία, Ευρώπη και Ωκεανία, η οδήγηση του αυτοκινήτου σε δημόσιο περιβάλλον, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δει ο κόσμος τις δυνατότητες της τεχνολογίας e-4ORCE.

Παραμένοντας πιστό στο σχέδιο του πρωτότυπου μοντέλου του 2019, το Ariya εξακολουθεί να είναι φουτουριστικό εξωτερικά και αρκετά μινιμαλιστικό εσωτερικά. Στην καμπίνα ξεχωρίζει η μεγάλη ψηφιακή οθόνη πολυμέσων 12,3 ιντσών, που υποστηρίζει τεχνολογία over-the-air και διαθέτει το πρόγραμμα ProPilot 2.0, ημιαυτόνομης οδήγησης.

Οι δύο πισωκίνητες εκδόσεις του Nissan Ariya θα εξοπλίζονται με μπαταρίες 65 και 90 kWh, με ισχύ 218 και 242 ίππων αντίστοιχα. Η αυτονομία θα είναι 451 και 610 χιλιόμετρα για το καθένα, ενώ η διαδικασία επιτάχυνσης θα είναι υπόθεση 7,5 και 7,6 δευτερολέπτων αντίστοιχα. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 159 χλμ./ώρα.

Οι τετρακίνητες εκδόσεις θα χρησιμοποιούν τις ίδιες μπαταρίες και θα αποδίδουν 340 και 395 ίππους. Η αυτονομία είναι σε αυτές τις περιπτώσεις 430 και 579 χιλιόμετρα, ενώ ο χρόνος για την επιτάχυνση από στάση και μέχρι τα 100 χλμ./ώρα, 5,4 και 5,1 δευτερόλεπτα αντίστοιχα. Η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα.

Το νέο Nissan Ariya θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία το καλοκαίρι, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται και στις αγορές της Βόρειας Αμερικής, Ευρώπης και Κίνας.