Nissan Patrol 2020: Ένας φίλος από τα παλιά


Μπορεί η ευρωπαϊκή πορεία του Nissan Patrol να τερματίστηκε άδοξα, ωστόσο, το θηριώδες ιαπωνικό SUV εξακολουθεί να προσφέρεται σε αγορές όπως αυτή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/9/2019

Τον τίτλο του κορυφαίου σε διαστάσεις και προδιαγραφές SUV της Nissan διατηρεί το Patrol, δίνοντας συνέχεια σε μια παράδοση που κρατά από το 1951. Μπορεί, λοιπόν, το ιαπωνικό SUV να μην προσφέρεται στην ευρωπαϊκή αγορά, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι έχει πάψει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε άλλες γωνιές του πλανήτη.

Αφορμή για την επιστροφή του Nissan Patron στο προσκήνιο της επικαιρότητας αποτέλεσε η αποκάλυψη της νέας γενιάς του, η οποία υπόσχεται εκτεταμένες εκτός δρόμου δυνατότητες και ακόμα μεγαλύτερη πολυτέλεια στο εσωτερικό της.

Στη βάση της γκάμας του ανανεωμένου Nissan Petrol τοποθετείται ένας V6 κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 4,0 λίτρων, η απόδοση του οποίου φτάνει τους 375 ίππους και τα 495 Nm ροπής.

Τους 400 ίππους και τα 560 Nm ροπής αγγίζει η οκτακύλινδρη έκδοση του ιαπωνικού SUV, προσφέροντας -μεταξύ άλλων- το σύστημα Hydraulic Body Motion Control System το οποίο ελέγχει τις κινήσεις του αμαξώματος περιορίζοντας τις κλίσεις που ενδέχεται να εμφανίσει υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Και οι δύο εκδόσεις του Nissan Patron διαθέτουν σύστημα τετρακίνησης, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο οδηγό να προσαρμόσει τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του επιλέγοντας το αντίστοιχο πρόγραμμα.