Nissan: To Skyline είναι ασφαλές, το GT-R όχι τόσο


Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Nissan, Asako Hoshino, διέψευσε το ενδεχόμενο διακοπής της παραγωγής του Skyline, αλλά όχι και του GT-R.

  • 16/6/2021

Η Nissan περνά μία φάση αναπροσαρμογής το παρόν διάστημα, έτοιμη να θέσει σε εφαρμογή το νέο επιχειρηματικό πλάνο της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ρεπορτάζ ιαπωνικής εφημερίδας προ μερικών ημερών, ανέφερε ότι το Skyline (γνωστό στις ΗΠΑ ως Infiniti Q50) θα σταματήσει να παράγεται, όπως επίσης και τα Cima και Fuga.

Ο Asako Hoshino, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της μάρκας, έσπευσε να διαψεύσθει μέρος του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο όχι μόνο για διακοπή παραγωγής στα άλλα δύο sedan, αλλά και στο εμβληματικό GT-R.

«Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Nikkei Shimbun ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι η εξέλιξη του Skyline έχει διακοπεί, και πως θα πέσει η αυλαία για αυτό το σύμβολο της Nissan. Η Nissan δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το Skyline δήλωσε μεταξύ άλλων ο Hoshino, στο πλαίσιο της παρουσίασης του Nissan Note Aura e-POWER.

Το Skyline έκανε ντεμπούτο ως όνομα το 1957, όντας μοντέλο της τότε Prince Motor Company. Nissan και Prince συγχωνεύθηκαν το 1966, και το Skyline έγινε μοντέλο της πρώτης, και παραμένει έτσι, με την πιο πρόσφατη έκδοση αυτή του 2019, που αποτελεί την 13η στην ιστορία του, και τη δεύτερη ως sedan.