Nissan Z: 400 ίπποι με μόλις 29.000 ευρώ


Το νέο Nissan Z βρίσκεται προ των πυλών και οι πρώτες πληροφορίες το θέλουν να αποτελεί μια εξαιρετικά προσιτή επιλογή στην κατηγορία των υψηλών επιδόσεων sportscars.

  • 27/3/2021

H Nissan πρόκειται πολύ σύντομα να δώσει συνέχεια στη δυναστεία των Z, περνώντας στην παραγωγή τον πολλά υποσχόμενο διάδοχο του 370 Ζ ή αν προτιμάτε ένα πισωκίνητο sportscar με υψηλές επιδόσεις και σαφή οδηγοκεντρικό προσανατολισμός.

Το Nissan Z βρίσκεται ήδη στη γραμμή παραγωγής και αναμένεται πολύ σύντομα να αποκαλυφθεί μαζί με την ιδιαίτερα προσιτή τιμή του.

Ο βασικός ανταγωνιστής της Toyota Supra θα κοστίζει στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σχεδόν 35.000 δολάρια, γεγονός που σημαίνει ότι με 29.000 ευρώ θα μπορεί κανείς να προσθέσει στο γκαράζ του ένα ιαπωνικό sportscar απόδοσης 400 ίππων.

Ως γνωστόν, το νέο Nissan Z θα εφοδιάζεται με έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα απόδοσης 400 ίππων καθώς και με ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, αν και στον προαιρετικό εξοπλισμό θα προσφέρεται και μια αυτόματη μονάδα εννέα σχέσεων.

Επιστρέφοντας στην τιμή του αυτοκινήτου, η οποία είναι δίχως καμία αμφιβολία εξαιρετικά δελεαστική, τα 34.995 δολάρια του νέου Nissan Z απέχουν και μάλιστα σημαντικά όχι μόνο από τα σχεδόν 52.000 δολάρια της τρίλιτρης Toyota Supra αλλά από τα 43.000 δολάρια της δίλιτρης εκδοχής της.

Μένει να αποδειχθεί αν το κατά πολύ φθηνότερο Nissan Z θα καταφέρει να σταθεί αντάξιο των υψηλών προσδοκιών που έχει δημιουργήσει η είδηση της επιστροφής του στη γραμμή παραγωγής και δεν θα επιλέξει να «κρυφτεί» πίσω από το ταμπελάκι της χαμηλότερης τιμής του.

Σε κάθε περίπτωση οι φανατικοί οπαδοί των Nissan Z δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ καθώς το ιαπωνικό sportscars αναμένεται να φτάσει στην αμερικανική αγορά μέσα στους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.