Nissan Z GT4: Οι Ιάπωνες επιστρέφουν στα αγωνιστικά! (photo-video)


Η Nissan επιστρέφει στα αγωνιστικά με τον πιο δυναμικό τρόπο, αποκαλύπτοντας το Nissan Z GT4, που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2023.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ-VIDEO: NISSAN
  • 28/9/2022

Η Nissan επιστρέφει στους αγώνες GT4 με το νέο Nissan Z GT4, ένα μοντέλο που έρχεται να συνδυάσει τον δρόμο με την πίστα.

«Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός για τη Nissan είναι ένας τρόπος έκφρασης του πάθους μας και της ασυναγώνιστης εξειδίκευσής μας. Το Nissan Z συνεχίζει να διατηρεί τη θέση του ως ένα συναρπαστικό σπορ αυτοκίνητο που συνεπαίρνει τους οδηγούς με τις δυναμικές οδήγησής του και την ευέλικτη μονάδα ισχύος του,» είπε ο Ashwani Gupta, Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Nissan. «Είμαστε σίγουροι ότι αυτό το, έτοιμο για πίστα, Nissan Z, κατηγορίας GT4, θα είναι έτοιμο να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην 50χρονη κληρονομιά ταχύτητας του Nissan Z.»

Το νέο μοντέλο αποτελεί την αγωνιστική έκδοση του συμβατικού Nissan Z, καθώς είναι ειδικά τροποποιημένο για συνθήκες πίστας. Η Nismo ασχολήθηκε με τον κινητήρα, προσφέροντάς του επιπλέον ισχύ, ενώ βελτιώσεις έγιναν και στο αμάξωμα αλλά και την ανάρτηση, με την αεροδυναμική να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Η Nissan αναφέρει ότι το Nissan Z GT4 πρόκειται για ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο «ιδανικό για τον πιο φανατικό λάτρη των αυτοκινήτων, και τον πιο σκληροπυρηνικό επαγγελματία».

Φέρει έναν διπλό V6 τούρμπο κινητήρα VR30DDTT, που αποδίδει 405 PS και 475 Nm ροπής, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά θα αποκαλυφθούν στην επίσημη παρουσίαση του μοντέλου στην έκθεση SEMA 2022 στην Αμερική, στις αρχές Νοεμβρίου.

Η Nissan έκανε αρκετές δοκιμές με το Z GT4, τόσο στις εγκαταστάσεις τις Nismo, αλλά και στην πίστα, καθώς έλαβε μέρος στον 24ωρο αγώνα του Fuji τον περασμένο Ιούνιο, όπως και σε αρκετούς αγώνες του πρωταθλήματος Super Taikyu Series.

Όπως αναφέρθηκε, περισσότερες λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν σε περίπου ένα μήνα, όταν το Nissan Z GT4 θα καταλάβει την έκθεση SEMA 2022 στο Las Vegas, ενώ οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2023, όπως και η δράση του μοντέλου στην πίστα.

Δείτε το video της παρουσίασης: