Ντεμπούτο για το νέο Honda Insight


Εν όψει της έκθεσης στη Νέα Υόρκη η Honda παρουσίασε την 3η γενιά Insight η οποία φυσικά παραμένει υβριδική και η διάθεση της (δεν έχει επιβεβαιωθεί για την ευρωπαϊκή αγορά) θα ξεκινήσει από το καλοκαίρι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 27/3/2018

Το Insight έχει ταυτίσει την ονομασία του με την υβριδική τεχνολογία μιας και η πρώτη του γενιά είχε παρουσιαστεί το 1999. Τώρα, η Honda ανακοίνωσε τη νέα που θα τοποθετείται πάνω από το Civic Sedan και σε αντίθεση με τα προηγούμενα μοντέλα εδώ μιλάμε για ένα μεγάλο υβριδικό με οικογενειακούς χώρους.

Το σύστημα πρόωσης προέρχεται από το Accord Hybrid και συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1.500 cc με έναν ηλεκτροκινητήρα. Η ισχύς φτάνει τους 152 PS με την ροπή στα 213 Nm και ο ηλεκτροκινητήρας αντλεί (υπάρχει ξεχωριστή γεννήτρια) ενέργεια από τις μικρές μπαταρίες λιθίου-ιόντων που αρκούν για περίπου 1,5 km καθαρής ηλεκτροκίνησης. Σύμφωνα με την Honda η μέση πραγματική κατανάλωση είναι κάτω από τα 5,0 lt/100 km.

Από το νέο Insight απουσιάζει ο κλασικός επιλογέας και υπάρχουν μόνο διακόπτες για την επιλογή της κίνησης καθώς και τρία προγράμματα (Normal, Econ, Sport). Χάρη στην τεχνολογία two-motor hybrid το νέο Insight (όπως και το Accord) δεν έχει κλασικό αυτόματο κιβώτιο. Στις χαμηλές ταχύτητες αναλαμβάνει την κίνηση ο ηλεκτροκινητήρας, ενώ στις υψηλότερες ταχύτητες κλειδώνει ένας "overdrive" συμπλέκτης. 

Όσον αφορά στην κυκλοφορία του νέου Insight στην Ευρώπη αυτή θεωρείται απίθανη και αν υπάρξει θα αφορά στην βρετανική αγορά όπου ήδη κυκλοφορεί το Accord Hybrid.