Ντεμπούτο στην Ευρώπη για το νέο Nissan Qashqai E-Power


Το νέο Nissan Qashqai E-Power έρχεται στην Ευρώπη με νέο ηλεκτροκινητήρα.

  • 8/3/2022

Το άρτι αφιχθέν Nissan Qashqai E-Power είναι το πρώτο μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας που φέρνει νέο εξηλεκτρισμένο κινητήρα στη Γηραιά Ήπειρο.

Διαθέτει θερμικό κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, που λειτουργεί ως γεννήτρια και δίνει ενέργεια στην μπαταρία. Μόνος του αποδίδει 156 ίππους, αλλά αυτή η ισχύς δεν φτάνει ποτέ στους τροχούς.

Αντ' αυτού, η ενέργεια που στέλνεται στην μπαταρία τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα 190 ίππων (140 kW), μεγέθους και ισχύος παρόμοιας με εκείνων των μοτέρ που χρησιμοποιεί η εταιρεία στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της. Μετατροπέας στην μπαταρία κάνει τη θερμική ενέργεια της ΜΕΚ αξιοποιήσιμη από τον ηλετροκινητήρα, μεταφέροντάς την στην ίδια την μπαταρία ή το μοτέρ, ανάλογα με το mode του συστήματος κίνησης, όπως τόνισε η Nissan.

Με αυτόν τον τρόπο, ο θερμικός κινητήρας θα μπορεί να λειτουργήσει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ για τον οδηγό, η αίσθηση θα είναι παρόμοια (αν όχι ίδια) με αυτήν που θα είχε πίσω από το τιμόνι ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος.

Με απλά λόγια, θα έχει άμεση ροπή με το πάτημα του γκαζιού, αλλά και τον ήχο από τον 3κύλινδρο κινητήρα στα αυτιά του.

Τέλος, με το σύστημα Linear Tune, ο οδηγός δεν θα καταλάβει καμία διαφορά στην οδηγισιμότητα, καθώς το αυτοκίνητο θα καταλαβαίνει πότε πρέπει να ανεβάσει τις στροφές στις οποίες λειτουργεί ο θερμικός κινητήρας για να αντιστοιχεί στις απαιτήσεις που έχει ο ηλεκτροκινητήρας.