Ντριφτάροντας με επτά κινητήρες και τους 1.400 ίππους της ηλεκτροκίνητης Ford Mustang Mach-E (Video)


ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ MUSTANG MACH-E ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η FORD PERFORMANCE, ΠΡΟΙΚΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΜΙΓΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΠΛΕ ΟΒΑΛ ΦΙΡΜΑΣ ΜΕ 7 ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ 1.700 ΙΠΠΩΝ.

  • 21/7/2020

Μια αγωνιστικών προδιαγραφών Mustang Mach-Eαποτελεί το τελευταίο «τέκνο» της Ford Performance. Ο λόγος για την εξωπραγματική Mach-E 1400, η οποία εφοδιάζεται με επτά ηλεκτρικά μοτέρ συνδυαστικής απόδοσης 1.400 ίππων.

Για τη δημιουργία του αγωνιστικού πρωτότυπου απαιτήθηκαν περισσότερες από 10.000 εργατοώρες τόσο από την Ford Performance όσο και για την RTR, η οποία εργάστηκε για την υλοποίηση του εν λόγο project.

Με εξαίρεση το πλαίσιο του ηλεκτροκίνητου SUV, το οποίο δέχθηκε τις απαραίτητες ενισχύσεις ώστε να καταφέρει να ανταποκριθεί στο νέο του ρόλο, όλα τα υπόλοιπα μέρη του αυτοκινήτου εξελίχθηκαν επί της ουσίας από λευκό χαρτί.

Μεταξύ αυτών και οι μπαταρίες νικελίου-μαγγανίου χωρητικότητας 56,8 kWh, οι οποίες ψύχονται ακόμα και κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Αλλαγές φέρει και το σύστημα πέδησης, με τα δισκόφρενα να φέρουν την υπογραφή της Brembo και το υδραυλικό χειρόφρενο να είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις ενός drift car.

Πέρα από τις εμφανείς αναβαθμίσεις στον αεροδυναμικό σχεδιασμό του αυτοκινήτου, αξίζει να σημειωθεί ότι το μπροστινό καπό είναι κατασκευασμένες από οργανικές ίνες ενισχυμένες με συνθετικά υλικά, μια επιλογή που πραγματοποιήθηκε για ερευνητικούς σκοπούς.

Άλλωστε μία από τις αποστολές της Ford Mustang Mach-E των 1.400 ίππων και των 3.118 Nm ροπής, είναι η δοκιμή διάφορων εξαρτημάτων που προορίζονται για τα αγωνιστικά τετράτροχα της Ford που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα του NASCAR.