Νυχτερινή περίπολος με το Nissan Patrol Nismo των 434 ίππων


Η πιο εκρηκτική έκδοση του ανανεωμένου Nissan Patrol Nismo, «κάθεται» σε 22άρες ζάντες αλουμινίου, διαθέτει προβολείς ομίχλης αλά Formula 1 και αποδίδει 434 ίππους

  • 1/4/2021

Αν και η τελευταία γενιά του Nissan Patrol κυκλοφορεί από τον Σεπτέμβριο του 2019, μόλις πρόσφατα, ταυτόχρονα με το αναγκαίο facelift δηλαδή, αποφάσισε η εταιρεία να λανσάρει το «Nismo», την πιο καυτή έκδοση του μοντέλου που έχουμε δει ποτέ.

Η συνολική του εμφάνιση είναι σαφώς πιο σπορτίφ, συγκριτικά με τις απλές εκδόσεις, λόγω του μυώδους body kit και των διάφορων λεπτομερειών κόκκινου χρώματος μέσα, αλλά και έξω.

Το εκρηκτικότερο Nismo διαθέτει μεγαλύτερη μάσκα εμπρός, φοράει ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών και υιοθετεί προβολείς ομίχλης που προέρχονται από την Formula 1. Στο πίσω μέρος διακρίνεται ο διαχύτης, αλλά και το ζεύγος των ευμεγέθων απολήξεων της εξάτμισης.  

Στην καρδιά του Nissan Patrol Nismo βρίσκεται ο γνωστός ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας των 5,6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει συνολικά 434 ίππους και 560 Nm ροπής.

Η ιπποδύναμη είναι αυξημένη κατά 29 ίππους σε σχέση με το απλό V8 Patrol, ενώ η ροπή έχει παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αυτόματο με επτά σχέσεις και η ανάρτηση είναι πλέον της Bilstein, για ευνόητους λόγους.

Στο εσωτερικό, οι αλλαγές που έχει υποστεί το ανανεωμένο Patrol είναι πιο δυσδιάκριτες. Εξακολουθούν και υπάρχουν οι δύο οθόνες στο ταμπλό, αλλά αν εξαιρέσει κανείς τις κόκκινες και μαύρες πινελιές, κάποιες προσθήκες από ανθρακονήματα και τα καθίσματα από alcantara, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε πως πρόκειται και για το πιο μοντέρνο SUV της αγοράς.

Ωστόσο, το ηχοσύστημα της Bose με τα 13 ηχεία συνολικά, υποστηρίζει τόσο το Apple CarPlay όσο και το Android Auto. Το 8θέσιο Nissan Patrol Nismo διατίθεται ήδη στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.