O αδερφός του Elon Musk ξεφορτώθηκε 30.000 μετοχές της Tesla


Το ποσό των 25 εκατομμυρίων δολαρίων έβαλε στον προσωπικό του λογαριασμό ο αδερφός του Elon Musk, πουλώντας από το χαρτοφυλάκιό του 30.000 μετοχές της Tesla.

  • 11/2/2021

Μετά την είδηση ότι η Tesla αγόρασε Bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων και τη νέα εκτίναξη στην αξία του κρυπτονομίσματος, τα ευαίσθητα… νεύρα των επενδυτών έρχεται να ταράξει το γεγονός ότι ο αδερφός του Elon Musk και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της γερμανικής φίρμας αποφάσισε εν μία νυκτί να αποχωριστεί 30.000 μετοχές της αμερικανικής φίρμας.

Με την κίνησή του αυτή, ο μικρός αδερφός του Elon Musk πρόσθεσε στον τραπεζικό του λογαριασμό 25 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που μπορεί σε έναν κοινό θνητό να προκαλεί… ίλιγγο όχι όμως και σε εκείνους που έχουν εντρυφήσει στο φαινόμενο Tesla.

Μάλιστα, ο Kimbal Musk δεν είναι το μόνο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla που αποφάσισε το τελευταίο διάστημα να προχωρήσει στην πώληση μετοχών της αμερικανικής φίρμας.

Στις αρχές Φεβρουαρίου και ο Antonio Gracias θέλησε να… ελαφρύνει το χαρτοφυλάκιό του, διαθέτοντας προς πώληση 150.000 μετοχές της Tesla.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τους τελευταίους 12 μήνες η αξία των μετοχών της Tesla έχει αυξηθεί κατά 400%, γεγονός που οδήγησε τους μεγαλομετόχους της αμερικανικής αυτοκινητοβιομαχανίας στην πώληση ενός αριθμού μετοχών ώστε να εξαργυρώσουν τη χρηματιστηριακή απογείωσή της.

Σε ό,τι αφορά στον Kimbal Musk, μέχρι και τον περασμένο Οκτώβριο κρατούσε στα χέρια του 600.000 μετοχές της Tesla, αριθμός που τον καθιστά τον 5ο μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας.

Μπορεί, λοιπόν, η συμμετοχή του στο μικρό θαύμα της Tesla να είναι μικρή έως και ανύπαρκτη, δεν ισχύει το ίδιο ωστόσο για την παρουσία του στη μετοχική σύνθεση της καλιφορνέζικης φίρμας.