Ο αρχισχεδιαστής της BMW αναλύει το σχεδιασμό της νέας X7 (Video)


Η BMW παρουσίασε την ανανεωμένη X7 με τους διαιρούμενους προβολείς και τη μεγάλη φωτιζόμενη γρίλια να ξεχωρίζουν. Ο αρχισχεδιαστής της BMW εξηγεί τις σχεδιαστικές επιλογές σε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο.

  • 17/4/2022

Ο Επικεφαλής Σχεδιασμού της BMW, Domagoj  Dukec, μίλησε στο BMW Blog με την ευκαιρία της αποκάλυψης της ανανεωμένης BMW Χ7, εξηγώντας το σχεδιασμό του νέου πολυτελούς SUV των Γερμανών.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Dukec μίλησε αναλυτικά για τους νέας σχεδίασης split προβολείς, τη νέα φωτιζόμενη γρίλια στο εμπρός μέρος, αλλά και την μεγάλη κυρτή ενιαία οθόνη στο ταμπλό με την πλήρη απουσία των φυσικών κουμπιών.  

Ο γεννημένος στη Φρανκφούρτη και Κροάτης στην καταγωγή Domagoj  Dukec είναι Επικεφαλής Σχεδιασμού ολόκληρου του Ομίλου της BMW από τον Απρίλιο του 2019, ενώ πριν ήταν στην ίδια θέση στις υπομάρκες BMW i και BMWM. Στο βίντεο τονίζει ότι οι διαιρούμενοι προβολείς είναι στη μόδα και επέτρεψαν σε αυτόν και στην ομάδα του να έχουν περισσότερη ελευθερία στον σχεδιασμό του μπροστινού μέρους.

Όπως είπε o Dukec, ο διαχωρισμός των φωτιστικών σωμάτων στην πρόσοψη, με τα πάνω να είναι τα φώτα ημέρας και τα κάτω να είναι οι προβολείς, βοηθούν την BMW και την ομάδα σχεδιασμού της να δημιουργήσει μια νέα εταιρική ταυτότητα.