Ο Bottas πήρε την pole position στο Silvestone


Οι Valtteri Bottas και Lewis Hamilton θα ξεκινήσουν από τις πρώτες δύο θέσεις του αυριανού βρετανικού Grand Prix, έχοντας πίσω τους τον Nico Hülkenberg ο οποίος έκανε μια εντυπωσιακή επάνοδο και επίδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ , ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 8/8/2020
Οι δύο πιλότοι της Mercedes κατάφεραν για μία ακόμη φορά να κυριαρχήσουν στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του «Emirates Formula 1  70th Anniversary Grand Prix 2020» όπως ονομάζεται ο δεύτερος αγώνας που θα διεξαχθεί στην πίστα ου Silverstone. Ο Valtteri Bottas ήταν ταχύτερος του ομολόγου του Lewis Hamilton και στις τρεις περιόδους της διαδικασίας και έδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι μπορεί να δυσκολέψει τον έξι φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή του θεσμού.
 
 
Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Nico Hülkenberg που αντικατέστησε προσωρινά τον Sergio Perez, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, στην ομάδα της Racing Point BWT. Η επιστροφή του συνοδεύτηκε από την πολύ καλή επίδοσή του και ο Γερμανός πιλότος έδειξε ότι εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να διακρίνεται στη Formula 1.
 
 
Σε ό,τι αφορά τις Ferrari, για μία ακόμη φορά έδειξαν ότι απέχουν από τις πρώτες ομάδες και δεν έχει τη δυνατότητά της να πρωταγωνιστήσει στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Εντός της Scuderia, την καλύτερη επίδοση σημείωσε ο Charles Leclerc, ο οποίος θα εκκινήσει από την όγδοη θέση στο αυριανό Grand Prix. Ο Sebastian Vettel θα ξεκινήσει από την 12η θέση.
 
Μετά το τέλος των, ο Bottas δήλωσε: «Αισθάνομαι πολύ καλά, λατρεύω τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Νομίζω ότι στήσαμε πολύ καλά το μονοθέσιο και κάναμε μεγάλη πρόοδο από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Είμαι πολύ υπερήφανος που οδηγώ αυτό το εκπληκτικό μονοθέσιο. Ψυχολογικά, όταν ξεκινάς από την pole position το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να στοχεύεις στη νίκη και στον αγώνα. Χρειάζομαι μια καλή εκκίνηση και να έπειτα θα προσπαθήσω για αυτή».
 
Ο Lewis Hamilton δήλωσε: «Δεν τα πήγα καλά. Δεν έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα στον τελευταίο γύρο. Δεν νομίζω ότι πολλοί θα καταφέρουν να διαχειριστούν σωστά ελαστικά τους (στο Grand Prix), θα χρειαστεί να κάνουν περισσότερα από ένα pit stop».
 
Τέλος. ο Nico Hülkenberg δεν έκρυβε την χαρά και τη ικανοποίησή του. Χαρακτηριστικά, δήλωσε: «Είναι τρελό! Το περασμένο Σάββατο τα πήγα πολύ καλά αλλά την Κυριακή δεν τα κατάφερα. Αυτή τη φορά ήμουν καλύτερα προετοιμασμένος. Είναι μεγάλη έκπληξη για εμένα να βρίσκομαι εδώ (σημ.: στην τρίτη θέση της εκκίνησης) και είμαι πολύ χαρούμενος. Σίγουρα, ο αγώνας θα είναι δύσκολος αύριο αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ γρήγορα».
 
Παρακάτω μπορούμε να δούμε κατάταξη των δέκα πρώτων, όπως θα εκκινήσουν στο αυριανό Grand Prix.