O Carlos Ghosn επένδυε στη Silicon Valley


Σύμφωνα με δημοσίευμα στον αμερικανικό τύπο, ο Carlos Ghosn έχει επενδύσει χρήματα που έλαβε από αντοπρόσωπο της Nissan στο Ομάν σε startup εταιρείες στις ΗΠΑ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 27/8/2019

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Wall Street Journal», ο κ. Carlos Ghosn και ο γιος του ονόματι Anthony επένδυσαν εκατομμύρια δολάρια σε startup εταιρείες στη «Silicon Valley». Στο δημοσίευμά της αναφέρεται ότι υπάρχουν αποδείξεις για την «πορεία» του χρήματος και ότι ο κ. Ghosn δεν είχε ενημερώσει τους ανθρώπους της Nissan για αυτή τη δραστηριότητά του. Βάσει αυτού, ο πρώην ισχυρός άντρας του Renault Alliance είχε κανονίσει να δώσει η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία 10.000.000 δολάρια στην εταιρεία «Suhail Bahwan Automobiles», επίσημο αντιπρόσωπό της στο Ομάν, για να κάνει επενδύσεις, από τα οποία τα 5.000.000 επεστράφησαν στον ίδιο τον κ. Ghosn, μέσω της εταιρείας «Good Faith Investments», με έδρα τον Λίβανο.

Τα χρήματα αυτά δόθηκαν για επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το στοιχείο αυτό αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από τη Nissan εναντίον του κ. Ghosn στη δίκη του η οποία αναμένεται να αρχίσει ως το τέλος της χρονιάς.