Ο Carlos Ghosn καλείται να επιστρέψει 5 εκατομμύρια ευρώ


Το ολλανδικό δικαστήριο απεφάνθη πως ο Carlos Ghosn θα πρέπει να επιστρέψει πίσω 5 εκατομμύρια ευρώ, από αμοιβές που έλαβε χωρίς την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου, όταν ήταν CEO

  • 21/5/2021

Ολλανδικό δικαστήριο έφερε αντιμέτωπο σήμερα τον πρώην CEO της κοινοπραξίας Renault-Nissan-Mitsubishi μαζί με τους πρώην υπαλλήλους του. Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μόνο μία από τις πολλές δικαστικές μάχες που έχει να δώσει ο Carlos Ghosn, σύμφωνα με το Reuters.

Ως επικεφαλής των εταιρειών, είναι ο ίδιος που ζητούσε να του αποδοθούν χαμένοι μισθοί και οικονομικές απολαβές της τάξης των 15 εκατομμυρίων ευρώ. Παρόλα αυτά, το δικαστήριο του Άμστερνταμ απεφάνθη, μετά από τις κατάλληλες επαφές που έκανε με τις εταιρείες, πως εκείνος θα πρέπει να πληρώσει πίσω, μισθούς 5 εκατομμυρίων ευρώ. Όσα χρήματα έλαβε δηλαδή, από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο του 2018.

Το δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι μόνος του αποφάσισε ο Ghosn τις απολαβές του, χωρίς τη συγκατάθεση του διοικητικού συμβουλίου της NMBV. Ο Ghosn είχε συλληφθεί στα τέλη του 2018 στην Ιαπωνία με τις κατηγορίες της κατάχρησης χρημάτων για ιδιωτικούς σκοπούς και από το 2019 έως σήμερα βρίσκεται στο Λίβανο.

Ο αντιπρόσωπος του Ghosn δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση, ενώ από την άλλη, η Nissan και η Mitsubishi είναι ικανοποιημένοι από την απόφαση: «Είμαστε ευχαριστημένοι που το δικαστήριο απέπεμψε τους ισχυρισμούς τους εναντίον του NMBV, κρίνοντάς τους αβάσιμους και τον καλεί να επιστρέψει τα χρήματα».