Ο CEO της VinFast, Michael Lohscheller παραιτείται


Ο νέος CEO της Vinfast, Michael Lohscheller, παραιτήθηκε από τη θέση του και η Le Thi Thu Thuy αναλαμβάνει επικεφαλής της βιετναμέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας

  • 28/12/2021

Ο Michael Lohscheller, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Opel, που μόλις πριν από λίγους μήνες είχε αναλάβει την θέση του CEO της Vinfast θα επιστρέψει στην Ευρώπη από το Βιετνάμ.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ο Γερμανός Michael Lohscheller αποχωρεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της VinFast Global, του κλάδου αυτοκινητοβιομηχανίας του βιετναμέζικου ομίλου Vingroup. Ο Lohscheller θα εγκαταλείψει τη θέση και θα επιστρέψει στην Ευρώπη για προσωπικούς λόγους, ανέφερε η Vingroup σε δήλωσή της.

Ο Lohscheller είχε αποχωρήσει από την Opel τον Ιούλιο για να ηγηθεί της προσπάθειας της VinFast να γίνει μια παγκόσμια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με έμφαση στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της μάρκας στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Η Vingroup δήλωσε χθες ότι η Le Thi Thu Thuy θα αναλάβει τη θέση του Lohscheller ως CEO της VinFast Global. Η Thuy θα παραμείνει παράλληλα αντιπρόεδρος του Vinggroup.

Η Thuy θα είναι άμεσα υπεύθυνη για την επίβλεψη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της VinFast στις τρέχουσες αγορές της, συμπεριλαμβανομένων του Βιετνάμ, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας, δήλωσε η Vingroup.