Ο Donald Trump αποθέωσε τον Elon Musk!


Σήμερα «ζέστη», αύριο «κρύο». Έτσι λειτουργεί ο Trump και ο σήμερα ιδιοφυής Musk γρήγορα μπορεί να γίνει «άχρηστος».

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/1/2020

Με βάση τα λογική και τα λεγόμενά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump δεν θα ήθελε κανονικά να βλέπει μπροστά του τον ιδιοκτήτη της Tesla Elon Musk. Παρόλο που πολλοί ισχυρίζονται πως οι δύο άντρες μοιάζουν μεταξύ τους.

Καταρχήν, στις αρχές της προεδρίας Trump o Musk μετείχε σε δύο συμβούλια από τα οποία αποχώρησε όταν έμαθε πως ο πρόεδρος αποφάσισε να μην μετέχει η χώρα στη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή.

Ο Trump είναι γνωστό πως δεν πιστεύει στην κλιματική αλλαγή και πως δεν δίνει μια για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης. Επίσης, ο Trump επιτίθεται κατά της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και της κινέζικης και θέλει να προστατεύσει την αμερικανική. Ο Musk ιδρύει και εγκαινιάζει το ένα μετά το άλλο εργοστάσια, στην Κίνα και στη Γερμανία…

Και όμως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, που είναι πλέον γνωστός για τις… σταθερές του απόψεις αποθέωσε σε συνέντευξη που έδωσε στο Νταβός τoν ιδιοκτήτη της Tesla. Τον χαρακτήρισε μια από τις μεγάλες ιδιοφυίες της χώρας και πως πρέπει να τον προστατεύουν με τρόπο ανάλογο όπως προστατευόταν ο Thomas Edison «και οι άλλοι άνθρωποι που βρήκαν τη λάμπα, τον τροχό και όλα αυτά τα πράγματα».

Του έβγαλε τον καπέλο για την πορείας της εταιρείας όταν «πριν από ένα χρόνο όλοι μίλαγαν για το θάνατό της», ενώ έκλεισε την αναφορά του στο Musκ λέγοντας πως «είναι καλός και στου πυραύλους».

Φυσικά όλο αυτό το «γλείψιμο» δεν θα τον εμποδίσει να τους επιτεθεί μετά από καιρό ξεχνώντας και τις ιδιοφυίες και την προστασία και όλα αυτά τα πράγματα… Άλλωστε όπως λένε έτσι είναι η πολιτική. Και οι πολιτικοί.