Ο εκκωφαντικός ήχος από τις εξατμίσεις τιτανίου της Alfa Romeo Giulia GTAm (Video)


Το δικό της... ηχητικό αποτύπωμα αφήνει η Alfa Romeo Giulia GTAm χάρη στο σύστημα εξαγωγής των καυσαερίων που έχει επιμεληθεί ο διάσημος οίκος Akrapovic.

  • 20/3/2023

Κάπως έτσι θα ακούγεται στα αυτιά μας η μελωδία της ευτυχίας. Βραχνή και μπάσα, πριν σκεπαστεί  από το στρίγκλισμα των ελαστικών και τον απόκοσμο βρυχηθμό του διπλά υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα των 2,9 λίτρων.

Δεν είναι τίποτα περισσότερο αλλά και τίποτα λιγότερο από την κορυφαία έκδοση της Alfa Romeo Giulia και όμως δείχνει ικανή να σταθεί απέναντι σε οποιοδήποτε supercar. Άλλωστε στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει κανείς βλέποντας τους 540 ίππους να ξεδιπλώνονται με τον πλέον απλό και συνάμα επιβλητικό τρόπο στην άσφαλτο.

Ανάμεσα στους συντελεστές αυτού του οπτικοακουστικό υπερθεάματος ανήκει δίχως αμφιβολία  το σύστημα εξαγωγής των καυσαερίων, το οποίο έχει επιμεληθεί ο διάσημος οίκος Akrapovic.

Μάλιστα οι απολήξεις των εξατμίσεων βρίσκονται κεντρικά τοποθετημένες στο πίσω τμήμα του  αμαξώματος δίνοντας από την πρώτη στιγμή στον απλό παρατηρητή να αντιληφθεί την ιδιαιτερότητα του ιταλικού «κοσμήματος», το οποίο  δυστυχώς για τους δεκάδες χιλιάδες φανατικούς alfisti θα παραχθεί σε μόλις 500 αντίτυπα. Μάλιστα μία από αυτές, πριν από μερικές ημέρες, μπήκε στη συλλογή του οδηγού της Formula 1, Valtteri Bottas.