Δείτε την Porsche 718 Cayman GT4 RS των 500 PS να «κατακτά» το βουνό (video)


Η εντυπωσιακή διαδρομή είναι γνωστή ως «Iron Mountain Road», έχει μήκος 27,3 km και περιλαμβάνει 314 στροφές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Porsche - YouTube
  • 23/11/2023

Η Porsche 718 Cayman GT4 RS είναι ένα από τα αυτοκίνητα που ζητούν να οδηγηθούν στο έπακρο. Συνδυάζοντας την ισχύ της με έναν ανοιχτό, «φιδωτό» και γεμάτο φυσική ομορφιά δρόμο, ζει κανείς την απόλυτη αυτοκινητιστική εμπειρία. Η Porsche δημιούργησε ένα video διάρκειας σχεδόν ενός λεπτού, που δείχνει την Cayman GT4 RS να κάνει μια «βόλτα» κοντά στο Όρος Rushmore.

Πριν περάσουμε σε λεπτομέρειες για τη διαδρομή που ακολούθησε το πανίσχυρο μοντέλο, ας μιλήσουμε λίγο γι αυτό. Κάτω από το καπό κρύβεται ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας flat six χωρητικότητας 4,0 L που προέρχεται από την 911 GT3. Αποδίδει 500 PS και 450 Nm ροπής, με την ισχύ να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου PDK διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, η 718 GT4 RS κάνει τα 0-100 km/h σε μόλις 3,4 sec, ενώ ένας γύρος στο Nurburgring Nordschleife ολοκληρώνεται σε λίγο παραπάνω από 7 λεπτά.

Ο δρόμος που επέλεξε η Porsche για το συγκεκριμένο video κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο ιδιαίτερες διαδρομές στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τον αυτοκινητόδρομο 16A, ή αλλιώς Iron Mountain Road, μήκους 27,3 km που ενώνει την είσοδο του Custer State Park με τον αυτοκινητόδρομο 244 κι αποτελείται από 314 στροφές, μεταξύ των οποίων και δύο «καρουζέλ,» δηλαδή στροφές 360 μοιρών, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της περιοχής.

Βρίσκεται στην πολιτεία της Ν. Ντακότα και το μεγαλύτερο υψόμετρο είναι τα 1.646 m. Παρόλο που η Cayman 718 GT4 RS φαίνεται να μην υπολογίζει τα όρια ταχύτηταςστο video, αφού η Porsche είχε κλείσει τον δρόμο για τα γυρίσματα, πρόκειται για δημόσιο οδικό δίκτυο οπότε αν κάποιος θελήσει να κάνει το συγκεκριμένο road trip, θα πρέπει να διατηρεί σχετικά χαμηλές ταχύτητες.

Δείτε το video...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

First Drive: Porsche 718 Spyder RS - Δοκιμάζουμε την απόλυτη Boxster

Σύμπνοια: Η Porsche θέλει να πουλά 718 με ΜΕΚ και ηλεκτροκινητήρα ταυτόχρονα

Η Porsche 718 Cayman GT4 RS της Manthey σπάει τα χρονόμετρα στο Nurburgring (video)