Ο Έλληνας πίσω από την εξέλιξη του Pininfarina Battista (video)


Η Automobili Pininfarina ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε τις δοκιμές υψηλής ταχύτητας στην φανταστική πίστα του Nardo.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: PININFARINA
  • 2/12/2020

Το κέντρο δοκιμών στο Nardo κατασκευάστηκε το 1975 και είναι γνωστό για μία από τις μεγαλύτερες (αν όχι την μεγαλύτερη) κυκλικές πίστες στο κόσμο. Συγκεκριμένα, η Nardo βρίσκεται στην Apulia της Ιταλίας και επιτρέπει τις δοκιμές μοντέλων σε πολύ υψηλές ταχύτητες.

To μήκος της πίστας φτάνει τα 12,6 km και το κυκλικό της σχήμα φαίνεται ακόμη και από το Google Maps καταλαμβάνοντας πολλά στρέμματα έκτασης (συγκεκριμένα 106.000 τετραγωνικά μέτρα). Σε αυτή την πίστα πραγματοποιούν τις δοκιμές τους πολλοί κατασκευαστές, από την Porsche μέχρι την Rimac.

Μια από τις πιο πρόσφατες δοκιμές που έγιναν στη Nardo ήταν της Automobili Pininfarina, η οποία ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της με τις υψηλές ταχύτητες που μπορεί να πετύχει το ηλεκτρικό της hypercar.

Μάλιστα, τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο διευθυντής δοκιμών και δυναμικής του Battista, o Γεώργιος Συρόπουλος, ο οποίος μίλησε για τα τεστ υψηλής ταχύτητας στα 12,6 km της πίστας και τις δοκιμές κρατήματος στα 6,2 km. Αξιοσημείωτο είναι πως το Battista των 1.873 ίππων που δοκιμάστηκε δεν ήταν κάποιο «μουλάρι» αλλά ένα κανονικό παραγωγής.

«Η απόδοση φαινόμενο του Battista είναι ξεκάθαρη», λέει ο Συρόπουλος. «Οι πελάτες μας δεν θα έχουν βιώσει ποτέ στο παρελθόν ανάλογη επιτάχυνση. Θα έχουν την δυνατότητα να προσαρμόσουν την εμπειρία τους χρησιμοποιώντας μια σειρά από προφίλ οδήγησης, κάτι που σημαίνει ότι αυτό το hypercar προσφέρει πολύ περισσότερα από συγκινήσεις επιτάχυνσης. Με αυτονομία μηδενικών ρύπων που φτάνει τα 500 km και εξελιγμένη τεχνολογία τετρακίνησης, κάθε στιγμή στο Battista θα είναι απόλαυση», λέει ο Έλληνας που υπάρχει πίσω από την εξέλιξη του ηλεκτρικού hypercar.