O Elon Musk στέλνει 40.000 δορυφόρους στο διάστημα


O αμφιλεγόμενος Mr Tesla στέλνει 40.000 δορυφόρους στο διάστημα με σκοπό να εξασφαλίσει ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο από οποιαδήποτε σημείο του πλανήτη.

  • 28/4/2020

Η ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη είναι το επόμενο στοίχημα του Elon Musk και της Space X.

Το πλάνο της εταιρείας διαστήματος του αμφιλεγόμενου Elon Musk περιλαμβάνει την εκτόξευση 40.000 δορυφόρων στο διάστημα μέσω τον οποίων ολόκληρος ο πλανήτης θα αποκτήσει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

To πρόγραμμα Spacelink, όπως ονομάζεται, θα ξεκινήσει σύντομα τη δοκιμαστική λειτουργία του, σε περιοχές που μέχρι σήμερα δεν είχαν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Ο αριθμός των δορυφόρων που η Space X σχεδιάζει να θέσει σε τροχιά γύρω από τη γη εγγυάται την παγκόσμια κάλυψη μια υπηρεσίας η οποία δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν θα είναι συνδρομητική ή αν παρέχεται δωρεάν, τουλάχιστον σε εκείνες τις περιοχές του πλανήτη που η πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι ανέφικτη, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ανάπτυξή τους.

Η χρήση των επαναστατικών πυραύλων της Space X στο όλο project πρόκειται να μειώσει και μάλιστα σημαντικά το κόστος υλοποίησής του, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν θα απαιτηθούν τεράστιες επενδύσεις για την ολοκλήρωσή του.

Ωστόσο, όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν, ο Elon Musk έχει τον τρόπο να εξασφαλίζει τους πόρους ώστε να κάνει πραγματικότητά τα όνειρά του και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε ολόκληρης ο πλανήτης να κάνει ένα τεχνολογικό βήμα μπροστά.