O Elon Musk στο τιμόνι του ηλεκτροκίνητου Volkswagen ID.3


O Elon Musk, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, μετέβη στη Γερμανία, όπου συναντήθηκε με τον Herbert Diess, επικεφαλής του Ομίλου Volkswagen και οδήγησε ένα ID.3.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 8/9/2020

Ήταν μια συνάντηση με μεγάλη σημασία, έντονο συμβολισμό και ίσως αποτελεί την αρχή για μια μορφή συνεργασίας. Ο κ. Elon Musk, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, πήγε στη Γερμανία με σκοπό να επισκεφτεί την περιοχή όπου έχει ξεκινήσει η ανέγερση των εγκαταστάσεων του νέου εργοστασίου της εταιρείας στη χώρα, στο Gruenheide. Ωστόσο, η ουσιαστική είδηση είναι άλλη. Ο κ. Musk συναντήθηκε με τον κ. Herbert Diess, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Volkswagen και Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen για τα επιβατικά οχήματα.

Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του μικρού αεροδρομίου Brunswick και διήρκεσε περίπου δύο ώρες. Στο περιθώριο αυτής, ο κ.  Musk είχε την ευκαιρία να οδηγήσει ένα Volkswagen ID.3 και να δει από κοντά το ID.4, ως στατικό έκθεμα. Η πραγματοποίηση της συνάντησης επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο της Volkswagen αλλά καλύπτεται με σχετική μυστικότητα αναφορικά με το τι συζήτησαν οι δυο τους. Έπειτα από αυτή, ο κ. Musk επισκέφτηκε τα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας CureVac και κατόπιν μετέβη στο Βερολίνο όπου συναντήθηκε με Γερμανούς πολιτικούς.

Η συνάντηση των κυρίων Herbert Diess (φωτογραφία) και Elon Musk δεν μπορεί να θεωρηθεί μια «απλή» διαδικασία. Είναι δεδομένο ότι θα τέθηκαν μεταξύ τους θέματα που αφορούν στην παραγωγή αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Μάλιστα, ο κ. Diess έχει εκφραστεί με θετικά λόγια για τον κ. Musk και την Tesla, τόσο στο παρελθόν όσο και τώρα. Όπως είπε: «Η Tesla έθεσε την τάση για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας. Θα αναζωογονήσει τον ανταγωνισμό στη Γερμανία και θα επιταχύνει σημαντικά τον μετασχηματισμό της εδραιωμένης κατάστασης στην αυτοκινητοβιομηχανία μας».