Ο Fernando Alonso είναι έτοιμος να κατακτήσει το Dakar!


Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Formula 1 δηλώνει ενθουσιασμένος με την Toyota.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/10/2019

Ο Ισπανός άφησε το πρωτάθλημα της Formula 1 έχοντας κατακτήσει τα πρωταθλήματα του 2005 και 2006 με την Renault. Έχοντας περάσει από διάφορες άλλες αγωνιστικές προκλήσεις (με 32 νίκες στην F1 αποχώρησε άδοξα από την McLaren και συμμετείχε στο Indianapolis 500) έχει πλέον επικεντρωθεί στο ράλι Ντακάρ στο οποίο θα συμμετάσχει με την ομάδα της Toyota και με ένα Hilux.

Ο Alonso έχει ήδη αναπτύξει πολύ στενές σχέσεις με την Toyota Gazoo Racing αφού είχε σημαντική συμβολή στην μεγάλη επιτυχία της ιαπωνικής ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής WEC κατακτώντας και το Le Mans το 2018 με το πρωτότυπο TS050 Hybrid.

Στο Dakar θα έχει ως συνοδηγό τον συμπατριώτη του Marc Coma ο οποίος έχει πέντε νίκες στον εν λόγω μαραθώνιο με μοτοσικλέτα. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί με αυτοκίνητο, έστω και ως συνοδηγός.

Πέρυσι η Toyota είχε κατακτήσει το Dakar με τον Nasser Al-Attiyah, ο οποίος θα τρέξει και φέτος με το νικητή του 2009 Giniel de Villiers στο rally raid, ενώ ο βετεράνος Ten Brinke θα συμπληρώσει το κουαρτέτο των οδηγών. To επόμενο Ντακάρ θα διεξαχθεί 5-17 Ιανουαρίου και για πρώτη φορά στην Σαουδική Αραβία.