Ο Gordon Murray αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες για τον V12 της Cosworth που κινεί το Τ.50 (video)


Ο Murray πιστεύει ότι το δημιούργημα της Cosworth «είναι ο κορυφαίος V12 στην ιστορία των κινητήρων εσωτερικής καύσης», ενώ συμπλήρωσε πως θα ήταν ανόητος αν δεν τον χρησιμοποιούσε στα αυτοκίνητά του. 

  • 15/3/2023

Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί αναβρασμός στις τάξεις της Gordon Murray Automotive. Σχεδόν 2,5 χρόνια από την αποκάλυψη του εντυπωσιακού Τ.50έφτασε η στιγμή για την κατασκευή του πρώτου ανθρακονηματικού μονοκόκ πλαισίου, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση της πρώτης μονάδας που θα παραχθεί.

Ο Murray δεν θα μπορούσε να είναι απών από μία τόσο σημαντική στιγμή και φρόντισε να βάλει την υπογραφή του στην πρώτη κατασκευή. Το μονοκόκ ζυγίζει μόλις 107 kg και θα γίνει το «σπίτι» του V12 της Cosworth, με την χωρητικότητα των 4,0 lt, που αποδίδει 665 PS στις 12.100 rpm. Το σύνολο συναρμολογείται στο χέρι ενώ και σε αυτή την περίπτωση το βάρος είναι ιδιαίτερα χαμηλό και φτάνει τα 178 kg.

Ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν για τον κινητήρα: «Όταν έχεις τον κορυφαίο V12 στην ιστορία των κινητήρων εσωτερικής καύσης θα είσαι ανόητος να μην τον χρησιμοποιήσεις».

Με αφορμή την ολοκλήρωση του μονοκόκ και την συναρμολόγηση της πρώτης εκ των 100 μονάδων που θα κατασκευαστούν, ο «καθηγητής» δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώσαμε το Τ.50, το οποίο αναπτύχθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι το πιο οδηγοκεντρικό υπεραυτοκίνητο στον κόσμο, ανυπομονούσα για αυτή την ημέρα».

«Η σχεδίαση και η κατασκευή του ήταν ένα μεγάλο ταξίδι, με το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς να ολοκληρώνεται κατά τη διάρκεια του lockdown. Η ομάδα της Gordon Murray Automotive θα πρέπει να είναι περήφανη για όλα όσα έχει πετύχει και ανυπομονώ να ακούσω τις αντιδράσεις των πελατών που θα παραλάβουν τα αυτοκίνητα».

Παράλληλα, το επίσημο κανάλι της GMA στο YouTube ανέβασε video μέσα από το οποίο το «αφεντικό» εξηγεί τις λεπτομέρειες για τον V12 της Cosworthπου θα κινεί το Τ.50.

Δείτε το video…