Ο Hamilton νικητής στην Πορτογαλία με ιστορικό ρεκόρ


Ο Lewis Hamilton είδε πρώτος την καρό σημαία στο Grand Prix Formula 1 της Πορτογαλίας, σημειώνοντας την 92η νίκη στην ως τώρα καριέρα του στον θεσμό και καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Michael Schumacher.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 25/10/2020

Ο Lewis Hamilton δεν άφησε καμία αμφιβολία για το ποιος είναι ο ταχύτερος πιλότος της Formula 1 στην εποχή μας. Κέρδισε και στο πορτογαλικό Grand Prix και αυτή η νίκη του ήταν η 92η στην ως τώρα καριέρα του στον θεσμό. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes-AMG Petronas F1 κατέρριψε το αντίστοιχο ρεκόρ που κατείχε ο Michael Schumacher, με 91 νίκες, ενώ εδραίωσε περισσότερο την πιθανότητα να ισοφαρίσει ένα ακόμη ρεκόρ που κατέχει ο φημισμένος, αλλά άτυχος, Γερμανός. Να πάρει εφέτος το έβδομο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Formula 1.

Στη δεύτερη θέση του αγώνα τερμάτισε ο ομόλογός του Valtteri Bottas. Ο Φινλανδός, πέρασε επικεφαλής του Grand Prix στον έκτο γύρο και παρέμενε εκεί μέχρι τον 20ό, οπότε τον προσπέρασε ο Hamilton. Στη συνέχεια, δεν κατάφερε να παραμείνει κοντά του και να τον απειλήσει.

Τρίτος τερμάτισε ο Max Verstappen, με το μονοθέσιο της Aston Martin Red Bull Racing. Ο Ολλανδός πιλότος είχε μια επαφή με τον Sergio Perez (BWT Racing Point F1 Team) λίγο μετά την εκκίνηση του αγώνα αλλά από αυτή δεν δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα στα δύο μονοθέσια.

Στην τέταρτη θέση του Grand Prix, που έγινε στην πίστα «Autódromo do Algarve» του Portimao, βρέθηκε ο Charles Leclerc με τη Ferrari. Ο Γάλλος έκανε ξανά έναν πολύ καλό αγώνα σε μια πίστα όπου το μονοθέσιο της ιταλικής ομάδας έδειχνε καλοβαλμένο και ήταν σχετικά βελτιωμένο σε απόδοση.

Πέμπτος τερμάτισε ο Pierre Gasly (Scuderia AlphaTauri Honda) και έκτος ο Carlos Sainz ο νεώτερος. Οι δυο τους, μαζί και με τον Sergio Perez (BWT Racing Point F1 Team), είχαν έντονο συναγωνισμό στους τελευταίους έξι γύρους του αγώνα για το ποιος θα βρεθεί εμπρός από τον άλλον. Τελικά, ο Perez έμεινε έβδομος, μόλις στον τελευταίο γύρο του πορτογαλικού Grand Prix.

Δηλώσεις

Μετά τον τερματισμό, ο Lewis Hamilton είπε αναφερόμενος στη νίκη του: «Σήμερα, ήταν δύσκολα. Όλα είχαν να κάνουν με τη θερμοκρασία και μπόρεσα να τα καταφέρω με τις ρυθμίσεις που είχα επιλέξει (για το μονοθέσιο). Μόνο στα όνειρά μου μπορούσα να φανταστώ τη θέση στην οποία βρίσκομαι τώρα. Είμαι υπερήφανος που καταφέρνω ό,τι καλύτερο μπορώ κάθε ημέρα».

Ο Valtteri Bottas δήλωσε«Ο πρώτος γύρος, μετά την εκκίνηση του αγώνα, ήταν πολύ καλός, ήμουν ευχαριστημένος που τέθηκα επικεφαλής. Όμως, μετά δεν είχα καλό ρυθμό, δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο. Δεν είχα καθόλου καλό ρυθμό. Προσπάθησα να υπερασπίσω τη θέση μου αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο γι’ αυτό».

Τέλος, ο Max Verstappen είπε: «(Η πίστα) Είχε χαμηλή πρόσφυση, προσπάθησα να μείνω μακριά από προβλήματα. Έβρεχε λίγο και απλώς προσπαθούσα να κρατήσω το μονοθέσιο στην πίστα και να κάνω τον δικό μου αγώνα. Τελικά, πιστεύω ότι τερματίσαμε εκεί που μας αξίζει».

Παρακάτω μπορούμε να δούμε την κατάταξη του πορτογαλικού Grand Prix Formula 1.

Παρακάτω μπορούμε να δούμε την κατάταξη των πιλότων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών Formula 1 έπειτα από το πορτογαλικό Grand Prix.

Ακολουθεί η κατάταξη των ομάδων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών Formula 1 έπειτα από το πορτογαλικό Grand Prix.